PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Es constitueix el Consell de la Formació del Garraf

La Masia d'en Cabanyes va ser ahir l'escenari de la sessió constitutiva del Consell de la Formació Professional, Ocupacional i Universitària al Garraf. Fins a una trentena de centres es van reunir per activar el nou ens de participació.

La iniciativa prové del Pacte Comarcal per l'Ocupació al Garraf; en concret de la seva 3a línia estratègica, que es centra en la Formació, i encara més en la primera de les mesures, que preveu la creació d'un consell de la formació del Garraf. La posada en marxa d'aquest Consell també obeeix a la necessitat de promoure un espai d'interrelació entre els diferents segments de la formació no obligatòria.

Tots els centres de formació ocupacional i tots els centres que imparteixen cicles de formació professional han participat en la posada en marxa del nou Consell. Amb ells estaven altres instituts de secundària, les organitzacions sindicals UGT i CCOO, com també la FEGP, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola Municipal d'Art i Disseny, l'Escola de Direcció d'Empresa, el Centre de Formació d'Adults Teresa Mañé i l'Inform Sefed.

La coordinació d'aquest nou espai de participació va a càrrec de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf, de la mà del Consell Comarcal. Tot just la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i la del Consell Comarcal, Glòria Garcia, van intervenir en el decurs de la sessió.

Com a primeres conseqüències s'espera l'establiment de programes conjunts de cooperació entre els diferents replans de la formació. En conjunt, la missió del Consell de la Formació Professional, Ocupacional i Universitària del Garraf serà dotar la comarca d'un sistema més adequat  per la professionalització i l'assoliment de competències que ajudin els ciutadans en la seva trajectòria laboral com també en l'accés a llocs de treball en les millors condicions.

0
0
0
s2smodern