El ple comarcal del Garraf referma el treball de cooperació municipal en matèria de serveis socials i ocupació

El ple del Consell Comarcal del Garraf celebrat ahir a la Masia d’en Cabanyes va aprovar els convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella per a la prestació dels serveis socials i de diversos programes d’ocupació.

Pel que fa a les polítiques de benestar social, els convenis aprovats permeten la continuïtat de la prestació dels serveis socials bàsics als tres municipis, i dels serveis d’atenció a la dependència, atenció a la infància i l’adolescència, acollida a persones nouvingudes, atenció a dones víctimes de violència masclista i a persones LGBTI, entre d’altres.

D’acord amb el contracte programa signat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Consell Comarcal del Garraf posa a disposició d’aquests municipis els professionals necessaris per a garantir l’accés universal als serveis socials i per a fer efectiva la justícia social i promoure el benestar del conjunt de la població.

En relació a les polítiques de foment de l’ocupació, el ple comarcal va aprovar els convenis per al desenvolupament del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella. L’objectiu d’aquest programa és acompanyar les persones que cerquen feina i donar-los competències professionals mitjançant la formació i l’experiència laboral en un entorn productiu real.

A la sessió plenària també es va aprovar la proposta de finançament dels serveis de transport i menjador escolar corresponent al curs 2018-2019 per un import total de 2.071.380,68 €, així com l’atorgament dels ajuts individuals de desplaçament escolar obligatori per un import de 1.102,50 € i dels ajuts individuals de desplaçament escolar no obligatori per un import de 8.256,50 €.

De la mateixa manera, es va aprovar l’atorgament dels ajuts individuals de menjador escolar pel curs 2018-2019, per un import de 26.598 € en concepte de beques garantides (50% i 100%). Aquesta suma correspon a sol·licituds presentades fora de termini amb caràcter extraordinari per motius com nova matrícula, situació sobrevinguda que requereixi l’atenció de serveis socials o canvis de situacions econòmiques.

El ple comarcal també va aprovar el conveni de col·laboració entre el consell comarcal i els ajuntaments de Canyelles, Olivella, Cubelles, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú pel desenvolupament del programa Referent d'Ocupació Juvenil. Aquest és un programa d’orientació, assessorament, acompanyament i suport ocupacional i formatiu per a joves, creat pel Servei Públic d’Ocupació amb l’objectiu de facilitar-los la transició de l’escola al treball.

El servei ofereix atenció directa a joves, a través d'informació i orientació, identificació i desenvolupament de competències clau per millorar la seva ocupabilitat i suport en la recerca de feina. La persona encarregada del servei ofereix atenció a les oficines de joventut o d’ocupació dels municipis, de manera coordinada amb tots els ajuntaments de la comarca. Aquest projecte està subvencionat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

Durant el ple va prendre possessió del càrrec de conseller Francisco Perona, del PSC, en substitució de Marc Macià, que va presentar la seva renúncia com a regidor de l’Ajuntament de Sitges el passat mes de setembre. D’altra banda, el conseller Xavier Grau, del PSC, va comunicar la seva renúncia com a regidor de l’Ajuntament de Cubelles i com a conseller comarcal. 

Finalment, es va aprovar la moció d’adhesió del Consell Comarcal del Garraf al Pacte del Penedès Marítim  per treballar conjuntament per a la reducció del greuge de les comarques del Garraf i el Baix Penedès envers l'àrea metropolitana, en quant a infraestructures i mobilitat.

0
0
0
s2smodern