PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Prop de 100 participants prendran part de la sortida del 61è Ral·li de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges aquest cap de setmana

El 61è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges torna aquest cap de setmana amb una inscripció que, un cop més, volta el centenar de participants. La caravana històrica estarà formada per 66 cotxes produïts fins a l'any 1928 -24 d'ells centenaris- i 4 més posteriors a aquesta data, a més de 18 motocicletes fabricades fins a 1938.

L'exposició de L'illa Diagonal, el millor prolegomen
El centre comercial L'illa Diagonal de Barcelona repetirà com a punt de referència del Ral·li a les jornades prèvies. Fins el mateix dissabte 16, dia en què es realitzen les verificacions tècniques, comptarà amb una exposició de sis automòbils d'època, quatre dels quals participaran també en la prova.
 
Un jurat especialitzat en vehicle històric examinarà totes les unitats participants, reunides al parc tancat habilitat davant del centre comercial. Allà avaluaran l'estat de conservació o de restauració dels vehicles classificats per categories.
 
Dissabte, el Ral·li a Sitges tindrà sabor francès
Les activitats del Ral·li a Sitges dissabte tindran com a protagonista una nodrida concentració de Citroën Mehari i 2CV, que es trobaran a les 9.30h davant l'Hotel ME Terramar. Des d'allà iniciaran una gimcana que finalitzarà al Baluard Vidal i Quadres. Un cop allà, els Citroën faran un recorregut per diversos llocs emblemàtics del centre de la localitat tot seguint el següent itinerari: Baluard Vidal i Quadres, Racó de la Calma, Baluard, plaça de l'Ajuntament, carrer Major, Cap de la Vila, Carrer Parellades, carrer Sant Pau, Passeig de la Ribera i finalització a La Fragata, on els cotxes quedaran exposats entre les 13.30 i les 17h aproximadament.
 
Un altre tipus de competició
L'esperit del Ral·li Barcelona-Sitges és el de servir d'enllaç, durant uns dies, entre el món del motor i la societat de principis del segle passat, i el moment actual. Es tracta, doncs, d'una prova no competitiva, tot i que diumenge 17, durant la part del recorregut en què afronten les Costes del Garraf, la carretera es tanca al trànsit i els participants acostumen a esprémer les mecàniques al revirat i exigent tram.

Al final del dia, es farà entrega dels premis als tres vehicles més ben conservats de cada categoria, triats entre els participants que hagin aconseguit finalitzar el Ral·li amb èxit. Entre d'altres reconeixements, també es lliurarà el Premi a la Elegància als cinc participants millor vestits, designats per un altre jurat especialitzat en moda.

Podeu consultar tot el programa al següent enllaç.

0
0
0
s2smodern