PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els empleats de Codorníu inicien mobilitzacions per l'ERO presentat per la companyia

Després de l'anunci de Codorníu de reestructurar la plantilla mitjançant un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà un total de 79 treballadors, i del “posicionament immobilista de la direcció, segons CCOO, el sindicat va plantejar ahir, en una assemblea de delegats, un calendari de mobilitzacions, que s’iniciaran dimecres vinent amb una jornada de vaga, i que continuarà amb la convocatòria de vaga indefinida a partir del dilluns 8 d’abril. Les dues convocatòries de vaga s'han registrat aquest matí al Departament de Treball.

Les principals reivindicacions de CCOO són, d’una banda, la negociació “amb caràcter urgent” de les mesures plantejades a l’ERO presentat per la direcció de l’empresa, amb la finalitat de concloure el període de consultes amb un acord on “s’esmorteeixi l’impacte traumàtic de les extincions de contractes plantejades”, i d’altra banda la consecució d’un pla industrial que “garanteixi la viabilitat de l’empresa”.
CCOO exigeix la creació d’una comissió de treball, formada per la representació dels treballadors i la direcció, que permeti abordar l’elaboració d’aquest pla industrial “amb garanties de futur” per a la companyia i la seva plantilla.

0
0
0
s2smodern