PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El 2 d’abril comença la campanya de la renda, que tindrà diverses novetats

El proper dimarts, 2 d’abril, començarà la campanya de la Declaració de la Renda d’aquest any. Aquest cop s’incorporen diverses novetats, les quals s’han de tenir en compte i consultar amb assessors professionals per tal de tributar correctament.

Tal com explica Rosa Maria Güell de Contem Assessors, la principal novetat d’enguany és que la prestació de maternitat i la de paternitat estaran exemptes de tributar en la declaració per primera vegada. A més, es permet reduir fins a 1.000 euros de la despesa en escoles bressol pels fills d’entre 0 i 3 anys. També s’afegirà una deducció de fins a 600 euros per fill addicional en el cas de les famílies nombroses. Igualment augmentarà la deducció per tenir cura de persones amb discapacitat.

Una altra novetat és l’augment de la quantitat mínima exempta de declarar, de manera que aquells treballadors que hagin obtingut rendes anuals per sota de 14.000 euros de més d’un pagador no estaran obligats a declarar. Fins ara, la xifra mínima se situava en 12.000 euros.

Pels treballadors autònoms, també hi haurà nous requisits a tenir en compte i és que podran declarar les despeses de subministrament i manutenció per treballar des de les seves llars.

Les persones que inverteixin en empreses de nova creació o de recent creació passaran de tenir una reducció del 20 al 30%.

D’altra banda, també tindran reduccions a la renda 2018 aquelles persones que tingui membres de la família en altres països de la Unió Europea. Aquesta deducció s’incorpora ara per tal de donar resposta a aquells ciutadans que no poden presentar declaració de la renda conjunta amb altres membres de la unitat familiar.

 
0
0
0
s2smodern