PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Denuncien quatre homes per vendre i comprar més de 50kg fora de la llotja de Vilanova

Quatre homes van ser denunciats per tinença i venda de peix negre al port de Vilanova i la Geltrú, fora de la llotja. Els agents dels Mossos d'Esquadra i els inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims van decomisar fins a 56 quilos de peix, entre els quals hi havia sorell, sardines i bogarró.

Els fets van succeir el dijous 28 de març quan els agents van realitzar un dispositiu contra el comerç i tinença de peix amb l’objectiu de detectar la sortida de peix sense passar per la llotja i detectar el comerç d’aquest per part d’alguns pescadors professionals.

Fruït d’aquesta actuació conjunta es van denunciar dues persones i es van comissar diferents partides de peix: set quilograms de boga/bogarró i 39 quilograms de sorell.

Dos dies abans, agents de la URMA van denunciar en aquesta mateixa llotja a dues persones per venda de peix negre, és a dir, sense passar per la llotja, i per sortir de la llotja sense cap tipus de nota de venda ni documentació de procedència. Així mateix, es va comissar un total de vuit quilograms de sorell i dos quilograms de sardina. 

Així doncs, com a resultat de les dues actuacions es va detectar i comissar la sortida de més de 50 quilograms de peix, de diferents espècies, les quals no havien passat per la llotja tal i com marca la normativa vigent.

Aquestes actuacions s'han d'emmarcar en l'àmbit de l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i els Mossos d’Esquadra per potenciar la lluita contra la pesca il·legal i la venda clandestina de peix a Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra recorden que la Llei de pesca i acció marítimes estableix que la primera venda, d’acord amb els principis de lliure comerç, concurrència i transparència, s’ha de realitzar en els establiments autoritzats i en les llotges. 

0
0
0
s2smodern