PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Centre d’Interpretació de la Malvasia obre les seves a Sitges

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) va obrir ahir les seves portes a Sitges amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per als amants del vi i de la cultura autòctona amb projecció de futur.

El CIM està impulsat per la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges i ubicat en l’antic Corral de la Vila i a l’antic celler de l’Hospital, en un edifici d’ús públic del segle XVIII. D’aquesta manera, el centre s’incorpora al mapa museístic de Sitges, oferint un recorregut pel passat vitivinícola de la vila i posant en valor el patrimoni col·lectiu que ha esdevingut la Malvasia de Sitges al llarg dels anys.

La Malvasia de Sitges ha estat sempre més que un vi dolç. El seu vincle amb Sitges forma part de l’ADN de la vila i se situa en la vitrina dels emblemes més significatius del poble. L’obertura del Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), impulsat per l’Hospital de Sant Joan Baptista, recull tota aquesta riquesa en un conjunt d’espais que formen part de la mateixa unitat arquitectònica i que actualment estan integrats a les dependències de l’Hospital. La vinculació amb l’entorn és tal que, fins i tot, el nom que s’ha conservat és Corral de la Vila – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, amb el doble objectiu de reivindicar un espai patrimonial de la vila i de manifestar la seva proximitat.

Patrimonialment, el Corral de la Vila també és un element a posar en valor, ja que és l’única mostra d’arquitectura tradicional popular d’època moderna i representa l’activitat econòmica i ramadera de Sitges, la qual va tenir una activitat ja residual en mans privades fins fa poc més de 50 anys.

 

0
0
0
s2smodern