PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Miquel Pons treu al mercat el seu primer cava ecològic

Aquest mes d'abril ha sortit al mercat la primera referència de cava ecològic de les Caves Miquel Pons. Després de decidir transformar tota la seva explotació en cultiu ecològic, ha sortit al mercat el primer producte amb certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Aquest primer producte és un cava Brut Nature amb 24 mesos de criança, de producció 100% natural i sense licor afegit. El raïm ha estat seleccionat de les vinyes de les finques de La Granada que s’han transformat els últims anys a la producció totalment ecològica i d’acord amb els estàndards del CCPAE, el resultat: raïm més sa, equilibrat i de màxima qualitat. Aquest és un cava de producció totalment artesanal, amb un cupatge de Xarel·lo (50%) i Macabeu (50%), amb 24 mesos de criança a la cava, rimat, aclarit i degollat manualment, sense congelar el coll de l’ampolla. 

La producció d’aquesta primera anyada ha estat limitada a 6.700 ampolles. El cava Brut Nature ecològic Miquel Pons té un color groc pàl·lid amb matisos daurats, d’aroma de fruita blanca madura, brioxeria i mel. En boca destaca la seva suavitat i la cremositat de la bombolla, la seva frescor, el seu llarg recorregut en boca i s’aprecien notes a regalèssia i especiades.

Aquest cava ecològic és el primer dels diferents productes que s’aniran transformant els pròxims anys a l’agricultura orgànica. La transformació al conreu ecològic a les vinyes i als processos productius de Miquel Pons forma part de l’aposta del celler per mantenir l’essència i la connexió natural amb la terra que, generació rere generació, han aportat els membres de la nissaga familiar. No només són els productes i la forma com es conreen sinó la transformació integral dels processos productius a sistemes que no deixin petjada ambiental.

0
0
0
s2smodern