PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Generalitat ha presentat avui a Sant Sadurní el primer estudi sobre l'enoturisme

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Coneixement, David Font, ha presentat avui el primer estudi realitzat mai sobre “El perfil dels visitants als cellers de Catalunya”. La presentació ha tingut lloc al CIC Fassina Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia davant de prop d’un centenar d’empreses i entitats del sector enoturístic català.

L’estudi té com a objectiu conèixer millor el perfil dels visitants enoturístics, per tal d’aprofundir en el seu comportament i millorar les eines de captació i fidelització d’aquests visitants.

Durant la presentació, Font ha destacat que “Catalunya té un potencial enorme com a destinació enoturística i cal apostar per al desenvolupament decidit d’aquest producte, però cal tenir clar que només ens podrem convertir en un territori enoturístic líder si treballem de manera conjunta l'administració pública i el sector privat”.

De l’estudi es desprèn que el visitant enoturista de Catalunya és majoritàriament home (56%), té 49 anys de mitjana, té estudis superiors o universitaris (47%) i està en situació laboral activa (80%). Viatja principalment amb amics (32%), tot i que també destaquen els viatges en parella (29%), i un 65% ho fa en grups organitzats. A més, és repetidor, ja que el 31% ja ha visitat un celler a Catalunya anteriorment.

Els visitants cerquen sobretot una experiència de “descoberta” i el preu no és un factor determinant. Les principals motivacions per visitar un celler són “El vi i el seu món”, “És una activitat entretinguda”, i “És una activitat cultural per aprendre coses”.

La majoria escullen el celler o bé per recomanació d’amics (48%) o bé perquè els han ofert a través d’alguna agència de viatge o hotel (40%), i el 50% consulta el web del celler per trobar la ubicació, per informar-se de les activitats o bé per realitzar una reserva.

Un 41% dels visitants als cellers són d’origen europeu, mentre que el 38% prové del mercat domèstic català, el 14% arriba dels Estats Units i el 8% restant és de la resta de països del món.

La despesa mitjana dels visitants se situa entorn als 20 euros en activitats del celler i entorn als 25 euros pel que fa als productes, i cal destacar que els catalans realitzen una despesa menor en productes del celler en contraposició a la resta de visitants.

0
0
0
s2smodern