PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El director general de Turisme, Octavi Bono, presenta a Sitges el nou Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2019-2022

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat avui a Sitges els detalls del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2019-2022. A l’acte han assistit també el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

Durant la presentació, el director general de Turisme ha declarat que “el Pla Estratègic de Turisme s’articula a través de set eixos estratègics que abasten tots aquells camps als que el sector es vincula i que van des de l’experiència turística passant per temes de difusió i màrqueting per acabar amb aspectes de governança i d’organització del conjunt dels actors i posant-hi pel mig alguns elements de desenvolupament de turisme intel·ligent i reorganització territorial”. 

El Pla preveu mesures concretes que millorin la competitivitat del sector per situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània. En aquest sentit, preveu augmentar les inversions al sector per millorar-ne la qualitat i diversificar l’oferta, i per això es facilitarà una línia de crèdit per contribuir a la millora dels serveis i les infraestructures turístiques. També s’inclou un programa per potenciar la innovació tecnològica que faciliti el contacte dels clients potencials amb l’oferta de les comarques del litoral com el Garraf, entre d’altres indrets.

Un pla del tot el sector per assolir quatre objectius clau

Amb aquest pla es busca ordenar els nous fluxos de visitants amb tres objectius principals: augmentar la despesa per part dels turistes fins els 191 euros per persona i dia, que un 37% del total ens visitin fora de temporada alta i que a les comarques interiors hi arribin nous turistes. Amb aquests tres eixos es vol millorar la qualitat del turisme, assolir millors nivells d’estabilitat en els llocs de treball relacionats amb el sector i afavorir àrees que fins ara han estat al marge d’aquesta activitat.

Per assolir aquests objectius el Pla Estratègic de Turisme preveu fer campanyes de difusió que defineixin Catalunya com una destinació on viure una experiència única a la Mediterrània, posar l’accent en pràctiques que apostin per la qualitat i la sostenibilitat amb l’entorn, contribuir a la cerca d’un públic objectiu adequat i potenciar noves inversions en serveis per atraure visitants i fer el sector més competitiu.

Cal tenir en compte, que un pla d’aquesta magnitud no està únicament pensat en vistes al turisme sinó que també implica a tota la societat i als ciutadans ja que vol incidir en la convivència entre residents i turistes generant alhora una millor qualitat en els llocs de treball del sector que afavoreixin un millor desenvolupament econòmic del país.

Actualment el turisme representa un 12% del PIB català i ocupa unes 450.000 persones, el que es tradueix en un 14% dels llocs de treball.

0
0
0
s2smodern