PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

CCOO alerta dels riscos per a la salut de les ruïnes amb fibrociment de les obres del parc comercial de Vilanova

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat públicament aquesta setmana, que les obres del futur parc comercial del polígon Masia d'en Barreres de Vilanova "no segueixen les mesures de seguretat per retirar l'amiant abandonat a la zona". 

CCOO ha advertit que les obres se centren ara a destruir les naus d'antigues fàbriques, les quals compten amb nombrosos elements fets amb fibrociment i que no s'han portat a terme les mesures de seguretat necessàries per evitar l'emissió de partícules nocives. CCOO ha instat a l'Ajuntament a intervenir en aquest fet.

Els responsables de CCOO han atribuït a aquesta falta de mesures de seguretat a què "l'empresa promotora de les obres desconeix el perill o per una actitud negligent". 

Albert Rodríguez, responsable de CCOO al Garraf, va explicar que "entenem que l'empresa proporciona als seus treballadors els equips de protecció individuals adequats, però també cal protegir la zona perquè les partícules no s'escampin a l'aire i puguin arribar a la gent que passeja per allà, en un espai per on també pastura un ramat d'ovelles".

Al mateix temps, CCOO també demana fer un estudi de la situació del fibrociment al conjunt de la ciutat i declarar Vilanova com a ciutat lliure d'amiant. El sindicat exigeix "un compromís d'actuació amb celeritat".

0
0
0
s2smodern