PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La vilanovina Irma Clots-Figueras guanya el  XVIII Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica

El Jurat del XVIII Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica reconeix a la Dra. Irma Clots-Figueras (1977, Vilanova i la Geltrú, Barcelona) com a guanyadora del premi 2019, dotat amb 30.000 euros, pel seu treball d'investigació quantitativa sobre aspectes de gènere en l'economia política. El premi es lliurarà el pròxim 8 d'octubre a Oviedo.

Irma Clots-Figueras és un referent en el camp de l'economia política i l'economia del desenvolupament, àmbits en els quals ha tractat una àmplia varietat de temes, com ara la participació política de les dones, la importància de l'educació dels líders polítics, els costos i beneficis de les quotes de gènere i com l'educació contribueix a modelar la identitat. El seu treball és un exemple de com les tècniques d'investigació econòmica són de gran utilitat per a l'anàlisi rigorosa de qüestions de gran rellevància i impacte social.

Els seus treballs, publicats en revistes acadèmiques de primer nivell, han estat àmpliament citats i han tingut un gran impacte en el sector.

Irma Clots-Figueras és llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, doctora en Economia per la London School of Economics and Political Science i catedràtica a la Universitat de Kent. Ha desenvolupat la seva carrera acadèmica en el departament d'Economia de la Universitat Carlos III de Madrid.

Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica
Aquest guardó, la dotació del qual és de 30.000 euros, pretén incentivar i reconèixer la feina dels investigadors en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social i contribuir a l'anàlisi i formulació d'alternatives que promoguin el benestar social. Es convoca des de l'any 2002 i té caràcter anual.

Està dirigit a investigadors menors de 40 anys -edat que pot ser ampliada fins a un màxim d'un any per cada fill quan s'hagin produït interrupcions en la carrera professional per maternitat- que compten amb un currículum d'investigació excel·lent en els camps esmentats. Els candidats al premi són proposats per investigadors, universitats, centres acadèmics i d'investigació, fundacions, empreses i altres institucions tant nacionals com internacionals.

0
0
0
s2smodern