PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Sitges acull la 29a edició del Fòrum de l’Auditor Professional

Un total de 350 empreses de Catalunya hauran de presentar de forma obligatòria un informe d’informació no financera en el moment d’entregar els seus comptes anuals, d’acord amb els càlculs realitzats pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC). Precisament, el de la informació no financera és un dels eixos sobre el que pivota el Fòrum de l’Auditor Professional del CCJCC, que té lloc a Sitges avui i demà.

El president del CCJCC, Antoni Gómez, ha destacat “la importància d’aquesta informació per a la transparència i la confiança respecte de temes socialment molt sensibles”, i ha convidat les empreses i altres organitzacions a la seva publicació, “tot i no tenir obligació legal de fer-ho”.

En relació a qui correspon verificar la informació i, sobretot, amb quin marc normatiu ha de fer-se, el president del Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España (ICJCE), Ferran Rodríguez, ha explicat que “existeix indefinició”. “Una altra de les llacunes que ens amoïna és que la pròpia llei diu que no és obligatòria la publicació de l’informe de verificació per part de les empreses. Aquesta indefinició està provocant importants dèficits de qualitat en alguns dels informes de verificació que han estat presentats”, ha subratllat Rodríguez. Això no obstant, el president del ICJCE ha assegurat també que la majoria dels treballs realitzats s’estan efectuant correctament i que “aquestes qüestions, de moment, només afecten a una minoria, que podria augmentar si no se solucionen aquests problemes”.

El canvi legislatiu d’abast estatal obliga a la presentació d’un informe de l’impacte de l’empresa pel que fa a qüestions socials, mediambientals, de respecte als drets humans, de personal i bretxa salarial i també relatives a la lluita contra la corrupció i el suborn.

Les empreses sotmeses a aquesta obligació hauran de preparar un Estat d’Informació no Financera (EINF) que contingui la informació necessària per facilitar la comprensió de l’evolució, els resultats i la situació de l’organització i l’impacte de la seva activitat en relació a les esmentades qüestions. A tal efecte, hauran d’utilitzar indicadors clau no financers -que puguin ser generalment aplicats- que satisfacin tant les directrius de la Comissió Europea en la matèria com també els estàndards del Global Reporting Iniciative (GRI).

En el conjunt d’Espanya es preveu que siguin prop de 2.000 les empreses sotmeses a aquesta obligació.


29è Fòrum de l’Auditor: focus sobre la informació no financera

La nova edició del Fòrum de l’Auditor Professional d’enguany es desenvolupa sota el lema ‘Informació no financera, transparència i sostenibilitat’. Més de 700 professionals de l’auditoria procedents de tot l’Estat es donen cita a Sitges en aquest acte que organitza cada any el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya.

La sessió inaugural ha estat a càrrec de l’alcaldesa de Sitges, Aurora Carbonell; el president del Instituto de Contabilidad y Auditoría de Cuentas (ICAC), Enrique Rubio; el president del Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España (ICJCE), Ferran Rodríguez, i el president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, Antoni Gómez.

El Fòrum s’estructurarà a l’entorn de quatre sessions plenàries: ‘Reflexions sobre el valor de la informació no financera’, ‘Geopolítica: Brexit, UE, EUA i Xina’, ‘El futur de la professió’ i ‘Transformació digital: un futur ja present’. També es duran a terme un total de 11 sessions tècniques en què s’analitzarà, a tall d’exemple, quines són les possibles implicacions fiscals del Brexit, les implicacions per als auditors de la Llei de protecció de dades, el lideratge, la gestió de l’estrès o el dret de separació del soci en cas de falta de distribució de dividends (enfocament pericial), entre altres.

0
0
0
s2smodern