PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fundació Pinnae impulsa deu projectes socials de la Vegueria Penedès amb 200.000€

La Fundació Pinnae ha fet públics els 10 projectes guanyadors de la II Convocatòria Impuls Social pel Territori. La convocatòria va estar oberta del 30 d'abril fins al passat 21 de maig i els projectes els van poder presentar totes aquelles entitats que treballen amb l'objectiu d'ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupen dins les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Des de la Fundació Pinnae s'ha valorat molt positivament la resposta d’aquesta segona convocatòria de les entitats socials del territori, ja que s’han recollit a un total de 37 projectes duts a terme a la Vegueria Penedès.

Amb l'ajuda i l'assessorament de la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda i amb una llarga experiència en aquest tipus d'accions, s'ha fet l'avaluació final dels projectes seguint criteris i requisits com per exemple la seva viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica i la difusió.

Per part de la Fundació Pinnae s'ha destacat la bona feina de les entitats socials que estan treballant constantment per a les persones més desafavorides del territori, ja que tots els projectes han obtingut unes puntuacions molt bones seguint els criteris d'avaluació de la convocatòria.

En el seu conjunt, la convocatòria té una dotació econòmica de 200.000 euros, doblant l’import de la primera edició.

Projectes i entitats guanyadores:

 • El Turó - Salut Mental. Associació de Familiars i Amics amb el projecte Joves Actius l’objectiu del qual és generar oportunitats de lleure i espais de socialització per a joves amb problemes de salut mental.
 • Nou Set Empresa d'Inserció, SCCL amb el projecte Roba Amiga, l'outlet de les segones oportunitats per ajudar a trobar feina en el sector del comerç a persones en greu situació d'exclusió laboral ja sigui per raons de malaltia mental, discapacitat i especialment per situació de multi‐problemàtica social.
 • Associació Llambrusca - Alzheimer Penedès i el seu Programa ACTIVA'T per a persones amb la malaltia d'Alzheimer i els seus familiars cuidadors. El projecte preveu dur a terme tallers d’estimulació cognitiva, emocional i funcional (a persones afectades i cuidadores), suport psicològic individual, activitats esporàdiques com les sortides fora del centre.
 • AECC – Catalunya Contra el Càncer que ha presentat el projecte Suport psicològic al malalt oncològic de la comarca del Garraf i Alt Penedès amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars facilitant la resolució de problemes i l'afrontament de situacions difícils derivades de la malaltia oncològica i/o el seu tractament.
 • Fundació Amics de la Gent Gran amb un projecte de Treball en xarxa amb les persones grans per tal de fomentar el voluntariat social com a eina de transformació social en la lluita contra la solitud no volguda i l’exclusió social de les persones grans.
 • GEPEC-EdC. Grup D'estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya amb el projecte Cases d’Algú en col·laboració amb el Centre Ocupacional Ventallat de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i al Centre Ocupacional de la Masia de La Sínia de Calafell per tal de millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional a través d’activitats de conservació del medi natural.
 • Actua SCCL amb el projecte Servei d'Acompanyament Terapèutic i SocioEducatiu a les Famílies de Vilafranca i Comarca de l'Alt Penedès que vol oferir un acompanyament a les famílies en situació de vulnerabilitat i risc per atendre dificultats en l’exercici de la criança dels fills i filles.
 • AFAMMG - Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf que desenvoluparà el projecte Suport i Entorn amb l’objectiu d’oferir ajut a les persones amb problemes de salut mental en l’entorn més proper i facilitar el seu desenvolupament com a persona.
 • Creu Roja amb el projecte Apropa’t que té per objectiu donar el suport i la informació in situ dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de 65 anys que es troben en zones disperses geogràficament. El projecte preveu adaptar una unitat mòbil d'intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.
 • Fundacio Privada Sant Antoni Abat desenvolupant el projecte EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia amb l’objectiu de millorar la qualitat de persones afectades per fibromiàlgia i del seu entorn immediat i crear un nou camp de treball i d’intervenció de cara a aquesta població.
 • Per part de la Fundació Pinnae s'ha destacat la bona feina de les entitats socials que estan treballant constantment per a les persones més desafavorides del territori, ja que tots els projectes han obtingut unes puntuacions molt bones seguint els criteris d'avaluació de la convocatòria.

 •  

  L'àmbit dels projectes que es buscaven tenien com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives.

0
0
0
s2smodern