PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Gremi d'Hostaleria de Sitges lliura els primers premis en honor de la seva patrona, Santa Marta

Coincidint amb la celebració de la festivitat de la patrona de l’hostaleria, el Gremi d’Hostaleria de Sitges ha atorgat per primera vegada els premis Santa Marta, a fi de reconèixer la tasca, l’excel·lència i la trajectòria dels professionals i dels establiments del sector. En aquesta primera edició els premis han recaigut en Josep Daranas (secció allotjament), Valentí Mongay (secció restauració) i Manuel Rodriguez (secció oci nocturn).

Respecte a Josep Daranas, de Blau Sitges Apartaments, s’ha volgut destacar “la seva gran dedicació en la millora de la qualitat dels habitatges d’ús turístics i de la seva fermesa en adequar-los a en tot moment i a tots els nivells a la normativa vigent”. Pel que fa al Valentí Mongay, del Restaurant La Salseta, ha estat reconegut per tota la seva trajectòria professional i per la defensa dels productes der proximitat i la promoció que ha fet dels mateixos.

Finalment, Manuel Rodriguez, de New Ricky 's, ha estat guardonat en reconeixement a “la seva gran tasca per recuperar Sitges com a referent de l’oci nocturn, i per l’adequació del seu establiment per aconseguir fer més sostenible a Sitges aquesta activitat”. 

La celebració de Santa Marta ha reunit als representants dels diferents partits polítics, govern local i d’altres administracions, als d’entitats i associacions locals, a col·laboradors del gremi i als propis representants dels establiments agremiats de Sitges. Durant el transcurs de l’acte el President del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, ha volgut destacar els principals aspectes en què cal treballar conjuntament el sector privat i el sector públic per mantenir Sitges com destinació europea de primer nivell durant tot l’any, permetent el bon desenvolupament i creixement de la principal activitat econòmica de la vila, l’hostaleria: donar un nou impuls a la promoció turística de Sitges, vetllar per l’oferta de qualitat del municipi i eradicar els habitatges d’ús turístic il·legals, i apostar per un model d’oci renovat i més sostenible que torni a ser referent.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sitges i regidora de Turisme, l’Aurora Carbonell, ha coincidit en que cal ampliar la col·laboració entre els sectors públic i privat per treballar en benefici del principal motor de l’economia de Sitges,  a l’hora que ha anunciat que s’ha aprovat el projecte de reforma de Can Milà, que serà un referent innovador del turisme a Sitges, i les obres del qual començaran aviat. També ha destacat que s’estan fent estudis per millorar el coneixement de la percepció dels ciutadans de Sitges sobre el turisme, i per saber què fan i com actuen els visitants que venen a Sitges. Finalment, ha recordat el compromís de Sitges amb un model de turisme sostenible, esmentant la renovació de la certificació Biosphere que ha tornat a aconseguir el municipi per la feina feta des de diversos departaments com Turisme, Platges, Serveis Urbans i Medi Ambient. Admetent que l’oci nocturn és una assignatura pendent, ha volgut destacar la reobertura aquesta setmana d’un local emblemàtic de la nit Sitgetana com és el Pachito del carrer 1 de maig.

0
0
0
s2smodern