PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L’esplanada de l’àrea tècnica per a grans eslores al port de Vilanova i la Geltrú, a punt

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, acompanyat de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i el director general de Marina Far Vilanova, Ruben Hernández, entre d’altres autoritats i directius, va visitar ahir la nova esplanada de l’àrea tècnica per fer reparació i manteniment de vaixells de gran eslora al port de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Gavín va posar en valor la “transformació de primer nivell” que ha experimentat el port de Vilanova, “un dels pols d’activitat econòmica més important de la ciutat”. En aquest sentit, el secretari va remarcar que “amb aquesta nova etapa d’implantació d’activitat econòmica i inversions privades aquest port es pot convertir en un punt de referència de la nàutica tècnica de tota la Mediterrània”. Així mateix, va celebrar “l’entrada d’un nou inversor internacional que està invertint uns 10 milions addicionals” i “el desenvolupament d’un sector en què encara els ports catalans no havien fet una aposta decidida”.

Amb la finalització de l’esplanada, s’acaba la primera fase d’obres i durant el mes d’agost s’instal·larà un travel-lift de 640 tones, així amb aquesta primera fase l’empresa Pendennis invertirà 10 milions d’euros.

La dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, que porta per nom comercial Vilanova Grand Marina, disposa de 49 amarradors per a vaixells d’entre 20 i 120 metres d’eslora. El desenvolupament d’aquesta àrea tècnica ha de ser un revulsiu econòmic per a la zona del Trajo de Garbí, amb un gran potencial per a la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Primera fase d’obres

El projecte constructiu de la dàrsena de grans eslores al port de Vilanova tenia prevista una àrea tècnica per ubicar el varador i els equipaments addicionals amb una superfície de 20.000 metres quadrats, però només se’n van construir 7.000. El gener de 2019, l’empresa britànica Pendennis, especialitzada en la construcció, el manteniment i la reparació de vaixells, iniciava les obres per finalitzar la construcció de l’àrea tècnica, en una primera fase, fins a assolir la superfície de 20.000 metres quadrats que hi havia prevista en el projecte inicial. Així mateix, s’ha construït una cubeta de 15 metres d’amplada on s’ha d’instal·lar un travel-lift que donarà servei a superiots d’entre 50 i 55 metres d’eslora. El nou travel-lift es transportarà desmuntat per peces per via marítima des del Regne Unit, per després muntar-lo a l’àrea tècnica. Es preveu que estigui operatiu durant la primera quinzena de setembre.

5 milions per a la segona fase

La segona fase preveu dotar l’àrea tècnica dels equipaments necessaris per al seu funcionament amb tallers, un hangar i un edifici de suport a l’activitat. Aquesta segona fase, que es preveu enllestir el 2023, suposarà una nova inversió de Pendennis de 5 milions d’euros més.

Formació

L’empresa Pendennis disposa d’un programa formatiu propi amb el qual es fa una formació dual, amb disciplines lligades al sector nàutic industrial com ara, enginyeria, logística, electrònica, mecànica, fusteria i pintura, entre d’altres. Aquesta formació en el sector de les grans eslores també pot arribar a ser una sortida laboral per als joves de Vilanova i la seva àrea d’influència. De fet, l’experiència d’aquesta companyia britànica és que cada any donen feina a 10 ó 12 persones, a través dels programes formatius.

Amb les dues fases executades Pendennis preveu invertir 15 milions d’euros a l’àrea tècnica per a grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú i donar treball a una cinquantena de persones.

0
0
0
s2smodern