PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La DO Penedès inicia una verema "de les que es recordaran per la seva qualitat"

 
La verema a la DO Penedès ja s'ha posat en marxa amb la previsió de tenir una de les millors collites dels últims anys, especialment pel que fa a la qualitat. Francesc Olivella, director de la DO Penedès, explica que les temperatures suaus de la primavera i una pluviometria ben distribuïda han permès "una graduació tranquil·la del raïm" que es traduirà en vins d'una qualitat excel·lent. "Considerem que serà una verema de les que recordarem per la seva qualitat amb vins de gran recorregut", ha reblat. El Celler Gramona és un dels que està en plena verema. Van començar el passat 7 d'agost collint raïm per a vins escumosos i una setmana més tard s'hi van posar per la DO Penedès amb el chardonnay i els muscats. L'encarregat d'I+D del celler, Roc Gramona, destaca que després d'anys complicats per la sequera i el fong míldius, enguany les perspectives "són fantàstiques".
 
La bona climatologia ha fet que enguany la verema a la DO Penedès hagi començat entre una setmana i 10 dies més tard que els últims anys. Així, des del 15 d'agot l'activitat s'ha multiplicat a les vinyes amb la collita de les varietats més primerenques per elaborar vins escumosos i la previsió és que s'allargui fins a finals de setembre o principis d'octubre amb la collita de la garnatxa i la carinyena per fer vins negres.

Francesc Olivella, director de la DO Penedès, ha destacat que aquesta maduració més tardana ha afavorit un grau de maduració i acidesa òptim del raïm. "Després d'anys de sequera i de collites afectades pel fong míldius, enguany s'han reunit les millors condicions per tenir una gran collita", ha afegit.

Una collita, afegeix Olivella, que oferirà als cellers un raïm amb una maduració molt bona per fer vins DO Empordà, tant blancs com negres, i amb una acidesa perfecte per tenir molt bons vins joves i de guarda. "La qualitat dels vins hauria de ser de molt bona a excel·lent", celebra. 

Pel que fa a la producció, Olivella pronostica que es mantindrà en la mitjana dels últims anys 10 anys, és a dir, per sobre dels 20 milions de quilos de raïm. "La DO Penedès produeix anualment uns 18 milions d'ampolles i amb aquestes produccions en tenim de sobres", assenyala. 
0
0
0
s2smodern