PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La consultora financera Kreedit alerta que la concessió de crèdit a empreses es congela

La consultora financiera Kreedit alerta que la concessió de crèdit a empreses s'ha congelat des de mitjans del present exercici. Analitzant el context en què es produeix, s'identifiquen diversos factors que el propicien. Entre ells estan l'expectativa d'alentiment de l'economia que incentiva la prudència dels bancs en la concessió de riscos, els processos de concentració en què es troben diverses entitats financeres espanyoles i la previsió de majors exigències de capital que el Banc Central Europeu està valorant aplicar. D'altra banda, des de principis de 2019 s'observa un repunt rellevant en la morositat interempresarial.

Des de 2009, l'evolució que ve seguint l'estoc de crèdit que la banca té concedit al sector productiu espanyol ha estat d'anar disminuint gradual i ininterrompudament, any rere any. Així ho posen de manifest els successius butlletins que, trimestralment, publica el Banc d'Espanya. Però, la forta restricció del crèdit d'aquests últims mesos no es veia des de l'inici de la crisi.

Les conseqüències que això comporta són la paralització d'inversions i un estrangulament del circulant de les pimes, que pot comprometre la seva viabilitat present i futura.

A mitjans del present 2019, Kreedit ja ha superat les 1.000 empreses a les que ha proporcionat finançament des de la seva fundació a la fi de 2010, aconseguint un volum total de 200 milions d'euros, que han estat destinats en un 90% a empreses situades a Catalunya.

0
0
0
s2smodern