PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

CaixaBank i la Plataforma Tecnològica del Vi signen un conveni de col·laboració per potenciar la innovació en el sector vitivinícola

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb la Plataforma Tecnològica del Vi amb l'objectiu de posar en marxa línies de cooperació conjuntes que contribueixin a promoure la innovació en el sector vitivinícola. A partir d'aquest conveni, que CaixaBank articula a través d’AgroBank, la seva línia de negoci dirigida al sector agrari, es promouran diferents accions i activitats orientades a tot el col·lectiu professional que està vinculat directament o indirectament a l'activitat del sector del vi.

La signatura del conveni ha estat a càrrec de Carme Sabrí, directora d’AgroBank, i Mireia Torres, presidenta de la Plataforma Tecnològica del Vi, una associació gestada el 2010 perquè tots els agents del sector unissin forces en el camp de la R+D+i, amb l'objectiu de milllorar la competitivitat dels vins espanyols.

L'acord es materialitzarà a través de sessions, jornades o reunions conjuntes en les quals s'oferirà formació en matèria d'innovació, es divulgaran projectes d’R+D+i i es posaran a la disposició del sector els productes de finançament que des d’AgroBank s'ofereixen per promoure la inversió de les empreses vitivinícoles en innovació. A més, contempla la participació de CaixaBank en el Premi PTV d'Innovació, que té com a objectiu donar visibilitat i posar en valor l'activitat innovadora dels socis de la Plataforma Tecnològica del Vi, a través del reconeixement als seus projectes d’R+D+i, consorciats o individuals, desenvolupats tant en l'àmbit nacional com internacional. En aquesta edició, el Premi PTV d'Innovació inclourà un Premi -en metàl·lic- a la categoria “Jove Investigador” que anirà destinat a reconèixer i impulsar la producció científica del sector del vi al nostre país i que estarà patrocinat per Agrobank. La PTV també concedirà aquest any un “Premi Honorífic”, dirigit a grans professionals del sector amb una trajectòria notable en l'àmbit de la innovació.

Sobre la Plataforma Tecnològica del Vi
Actualment, la PTV està formada per més de 170 socis, entre els quals es troben cellers, empreses del sector auxiliar vitivinícola, Centres de Recerca, Universitats i altres Associacions.

L'associació actua com a paraigua de tots ells en la dinamització dels seus projectes R+D+i i com a veu davant l'Administració Pública, traslladant les necessitats del sector quant a Innovació es refereix. D'aquesta manera, durant el període 2011-2019 s'han aprovat 132 projectes d’R+D+i amb el suport de l'associació, amb una mica més de 87 milions d'euros de finançament concedit per a la seva execució.

AgroBank, líder del sector
En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

0
0
0
s2smodern