PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'ocupació als hotels i càmpings del Garraf a l'agost va arribar gairebé al 91%

L’ocupació en els establiments hotelers de l’entorn de Barcelona se situa al 87,5% durant el mes d’agost, xifra que representa un creixement de 3,3 punts respecte el mateix mes de l’any passat i la més alta de tots els anys analitzats, segons l'Enquesta Flaix d'ocupació turística duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. Els càmpings de la demarcació presenten resultats positius respecte l’any 2018, amb un creixement d’1,5 punts. Pel que fa als establiments de turisme rural, aquests han obtingut una ocupació mitjana del 64,9%, xifra que suposa una davallada de 3,7 punts respecte el mes d’agost de l’any passat; seguint la tendència dels darrers mesos. La caiguda en l’ocupació es produeix sobretot durant la primera quinzena d’agost (-6,9 punts). 

Les marques turístiques que augmenten l’ocupació són Paisatges de Barcelona (+5,2 punts) i Costa Barcelona (+2,1 punts); mentre que la marca Pirineus (comarca del Berguedà) ha reduït 2 punts la seva ocupació en càmpings, tot i que assoleix una ocupació mitjana del 78,7%.

Pel que fa als establiments hotelers, només dues comarques tenen resultats lleugerament inferiors al mateix període de l’any passat, l’Alt Penedès (-2,1 punts) i el Baix Llobregat (-1,9 punts); mentre que la resta obtenen resultats positius, destacant els creixements del Bages (+13,3 punts), el Berguedà (9,4 punts) i el Moianès (+7,6 punts). Cal tenir en compte que les ocupacions més altes a l’agost es produeixen, com és tendència, a les comarques litorals com són el Maresme (94,1%), el Garraf (90,9%) i el Baix Llobregat (82,5%).

L’increment de 4,2 punts de la segona quinzena d’agost en comparació a les xifres del 2018 s’ha produït de forma generalitzada en totes les comarques de l’entorn, destacant el creixement del Bages (+15,9 punts), mentre que durant la primera quinzena (augment de 2,3 punts) hi ha hagut tres comarques amb pèrdua d’ocupació: l’Alt Penedès (-7,7 punts), el Baix Llobregat (-4,0 punts) i, en menor mesura, el Vallès Occidental (-0,3 punts).
D’altra banda, pel que fa als establiments de turisme rural totes les comarques han registrat decreixements interanuals, exceptuant Osona, amb un creixement de 9,8punts  respecte l’agost de l’any anterior. Pel que fa als decreixements interanuals, destaca la del Moianès (-24,1 punts), del Bages (-13,4 punts) i del Vallès Oriental (-11,4 punts).

Tot i la disminució generalitzada de l’ocupació a l’entorn, les comarques que concentren la major part de les places rurals de la província, Osona i el Berguedà, disposen de les màximes ocupacions aquest mes d’agost (74,5% i 73,8% respectivament). 

Durant la primera quinzena d'agost, tant sols Osona ha obtingut resultats positius (3,8 punts), mentre que la resta de comarques han perdut entre 6 i 22 punts. Per contra, la segona quinzena no ha sofert caigudes tant rellevants (una mitjana de -0,5 punts).

0
0
0
s2smodern