PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

A l'agost, l'atur va pujar en 314 persones a les comarques del Gran Penedès

És habitual que el mes d’agost l’atur augmenti i les contractacions disminueixin però enguany el creixement de persones aturades ha sigut el més elevat dels darrers 10 anys. Al conjunt de les comarques de Barcelona, l’atur va créixer en 9.415 persones (3,49%) mentre que a l’Alt Penedès l’augment es va situar en 73 persones, el que equival a un 1,41%. Així doncs, l’augment de l’atur a l’Alt Penedès no ha estat tan traumàtic i, de fet, se situa com la comarca barcelonina on més lleu ha estat la pujada.

Tot i això, si es compara amb el mes d’agost de l’any passat, l’augment ha estat del 3,14%. Enguany hi ha 160 persones més a l’atur. Així doncs, la taxa de persones desocupades a la comarca se situa en el 10,21%.

Al Garraf, les persones aturades a l'agost van augmentar en 175 persones i al Baix Penedès en 66. Les seves respectives taxes d'atur se situen en 11,65% i en 14,71%.

Segons publicava la Diputació de Barcelona en el seu informe mensual, aquesta forta pujada de l’atur a Catalunya es deu a la desocupació que ha patit el sector de la indústria, el de la construcció i sobretot el de serveis. Aquesta norma es compleix també a l'Alt Penedès, ja que el sector serveis és on més aturats hi ha amb 3.575 persones, seguit de la indústria amb 802 i la construcció amb 312. Serveis també és el sector amb més desocupació al Garraf amb 8.903 persones però es produeix un trasbals entre la construcció i la indústria. En el cas de la construcció es registren 1.476 persones aturades i en el cas de la indústria, 574.

0
0
0
s2smodern