PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El Gran Penedès modera el seu creixement de l’ocupació

El Gran Penedès va iniciar el 2019 moderant el creixement de creació d'ocupació, segons s'extreu del recentment publicat Informe de Conjuntura Econòmica de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Durant el primer semestre de l'any, la construcció va renovar el seu paper com a sector més dinàmic tot i créixer a un menor ritme. Els serveis es van veure impulsats per les activitats immobiliàries i serveis empresarials i per la sanitat i els serveis socials.

Per comarques, el Garraf destaca per desaccelerar amb rapidesa la creació d’ocupació passant del 2,9% al -3,1% entre el 1r i el 2n trimestre de l’any. El motiu d’aquesta desacceleració ha estat el descens de l’ocupació en els serveis. Com ve sent el cas des de fa tres semestres, el sector més dinàmic ha estat la indústria amb un creixement del 6,2% interanual.

Per la seva banda, l’Alt Penedès va ser l’única comarca que va créixer més que Catalunya en termes d’ocupació, exhibint alguns dels creixements més elevats del Principat en serveis (7,4% i 1a posició del rànquing) i en la construcció (11,1% i 2a posició). Alhora, pateix un descens de l’ocupació del -0,6% al sector industrial.

Cal destacar però, que les dades de l'Alt Penedès i el Garraf estan marcades per la fusió dels seus dos consorcis sanitaris. Això va fer que, en canviar el lloc de cotització, 1.300 persones passessin d'estar registrades al Garraf per estar-ho a l'Alt Penedès.

Així mateix, el Baix Penedès ha exhibit en els darrers tres anys una taxa de creixement mitjana un punt superior a les de la resta de comarques de l’àmbit, fet que l’ha portat a incrementar en 0,5 punts el seu pes relatiu respecte al conjunt passant de representar el 24,8% al 25, 8% de tota l’ocupació del Gran Penedès. En aquest darrer semestre, però ha crescut només un 2% arran de l’escàs dinamisme dels serveis i la indústria.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109