PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El govern de Vilanova i la Geltrú reclama al vicepresident Pere Aragonès un tracte just en el peatge i les rodalies

El govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va reunir dimarts a la tarda amb el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en el marc de la seva primera visita institucional a la ciutat. Aragonès va signar el Llibre d'Honor, tot convidant el municipi a “sumar esforços per construir un futur de llibertats individuals i col·lectives, i de justícia social i ambiental”. En una reunió del voltant d'una hora, el govern vilanoví va traslladar a Aragonès diverses inquietuds i demandes de la ciutat, entre les quals la necessitat de buscar una solució urgent al greuge que pateix la comarca en infraestructures de mobilitat.

En aquest sentit, el govern municipal va exposar al vicepresident l'elevat cost del peatge de la C-32 a Vallcarca, un dels més cars del país, i va demanar que, mentre no hi hagi una solució definitiva, es concretin descomptes per al territori, com es produeix en altres punts del país. Així mateix, va explicar l'alcaldessa Olga Arnau, es  va reclamar que es resolgui la diferència de zones tarifàries de la línia de Rodalies al Garraf, que perjudica els usuaris de tren respecte dels d'altres comarques de l'entorn.

El govern de la ciutat també va demanar al representant de la Generalitat que s'incrementin les dotacions de Mossos d'Esquadra a Vilanova i la Geltrú, així com la retirada del “dispositiu toga”, que implica una reducció de la disponibilitat d'agents de forma permanent. Així mateix, es va reclamar a Aragonès que s'avanci en la planificació de l'atenció sanitària al Penedès, ara que ja ha entrat en funcionament el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, posant el focus en l'atracció del talent professional. Finalment, el govern també va demanar al vicepresident que la Generalitat acceleri l'aprovació dels nous estatuts del Consorci Eixample Nord.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, va valorar positivament la trobada: “Ens interessa que els representants del govern de la Generalitat visitin el territori i coneguin de forma directe la realitat i les demandes que tenim”. Durant la reunió amb el vicepresident, els representants del grup municipal de la CUP li van fer arribar un manifest contra el projecte de llei de contractes de serveis a les persones conegut com a “Llei Aragonès”, que en demana la revisió ja que la consideren “una eina per privatitzar els serveis socials”.

                                                                                   

0
0
0
s2smodern