PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L’Ajuntament de Vilafranca ofereix un nou programa de formació a la mida de les empreses

L’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat un nou projecte que consisteix a formar alumnes amb les necessitats específiques de cada empresa. El projecte va néixer fruit de les dificultats que XTA tenia per trobar professionals especialitzats en el món de la fibra òptica i va posar-se en contacte amb la regidoria de Promoció Econòmica de Vilafranca. D’aquesta col·laboració ha sorgit un nou curs tècnic en telecomunicacions a través del qual XTA es compromet a contractar el 50% dels alumnes que hi participin. A més, la formació està subvencionada per la Diputació de Barcelona.

El gerent d’XTA, Jordi Bastardas, explicava que “és complicat trobar perfils especialitzats en fibra òptica en la nostra zona”. “La nostra empresa està creixent de manera molt ràpida i necessitem nous treballadors i d’aquesta manera, com els docents seran de l’empresa, és una garantia que la formació estarà 100% adaptada a nosaltres”, afegia Bastardas.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, explicava que aquesta iniciativa s’obre a altres empreses que es comprometin a contractar part dels alumnes, ja que “és una iniciativa que val molt la pena”.

Aquelles persones majors de 18 anys, en situació d’atur i amb nocions bàsiques de lampisteria i informàtica poden apuntar-se al curs a la Fassina de Vilafranca. El curs constarà en una formació teòrica de 84 hores i una formació pràctica de 156. Els estudiants es formaran en quatre perfils: instal·lador de fibra, personal tècnic per fer les altes als nous usuaris, instal·ladors d’antenes i personal tècnic d’atenció als clients.

El curs començarà el dia 28 i les inscripcions ja es poden fer presencialment a l’OAC i a la Fassina o, telemàticament, a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

0
0
0
s2smodern