PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Comitè Europeu d’Empreses Vitivinícoles (CEEV) reuneix a Barcelona a 27 líders de les empreses vitivinícoles de la UE

El Comitè Europeu d’Empreses Vitivinícoles (CEEV) va organitzar dimarts la primera edició del seu «Club de CEOs» a Barcelona. Al voltant de la taula, es van reunir 27 alts càrrecs de grans empreses vitivinícoles de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i Espanya per parlar de les principals amenaces i oportunitats amb què s’enfronta el sector vitivinícola de la UE.  La reunió la va organitzar Miguel A. Torres, president del celler Família Torres, i en acabar es va fer una visita a la històrica finca Mas La Plana de Torres, al cor de la comarca del Penedès. 

Miguel A. Torres va assegurar que "és un gran honor per a mi acollir la primera reunió del Club de CEOs del CEEV. Crec fermament que la col·laboració entre iguals és la millor manera d’assegurar la sostenibilitat i la continuïtat del nostre sector, sobretot tenint en compte els reptes que ens esperen en els propers anys"..

En aquesta primera edició, els líders del món del vi van parlar sobre quatre temes claus per al sector vitivinícola: la importància del comerç internacional, les accions necessàries per frenar i adaptar-se al canvi climàtic, les expectatives dels consumidors respecte a la producció sostenible del vi i la defensa del concepte de beure vi amb moderació en la nostra cultura i societat com a part d’un estil de vida saludable.

Segons declaracions del president del CEEV i president de la reunió, Jean-Marie Barrillère: «Vam decidir organitzar la reunió del Club dels CEOs en tant que oportunitat perquè els líders de les empreses vitivinícoles de la UE es reuneixin un cop l’any per debatre conjuntament sobre els principals problemes en joc per al nostre sector i donar forma a l’estratègia que ha de seguir el CEEV a llarg termini". 

"Era important que la nostra associació comercial europea es posés en contacte amb els líders de les empreses vitivinícoles a les quals representa per entendre millor la seva visió sobre qüestions clau. Actualment, les amenaces i les oportunitats són globals i reunir els líders del sector vitivinícola de diferents països de la UE per compartir, debatre i coordinar-se va ser una iniciativa molt ben rebuda per part de tots", va dir el Dr. Ignacio Sánchez Recarte, secretari general del CEEV.

Aquesta trobada se celebrarà cada any amb la finalitat d’alimentar la planificació estratègica a llarg termini del CEEV, en paral·lel amb la col·laboració diària amb les associacions nacionals que són membres del CEEV. La reunió 2020 del «Club de CEOs» tindrà lloc a Portugal.

0
0
0
s2smodern