PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Jean Leon presenta una nova anyada del seu Gran Reserva Vinya La Scala

Jean Leon treu al mercat la nova anyada del seu vi icona: Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013. L’etiqueta llueix l’obra de l’artista barcelonina Glòria Muñoz, Capvespre. Paisatge a la posta del sol, que immortalitza una posta de sol entre vinyes del Penedès. 

Certificat com a "Vi de Finca", Vinya La Scala s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional. El 2013 va ser un any plujós en general, especialment durant el període vegetatiu, mentre que el període de maduració a l’estiu va ser sec. Les temperatures a principis d’estiu van ser moderades i van permetre una maduració òptima del raïm.

El vi, màxima expressió de la cabernet sauvignon, prové d’una petita parcel·la de 8 hectàrees plantada el 1963 a una altura de 295 metres al Penedès, en un sòl argilós calcari. Envelleix en botes de roure francès durant 24 mesos i en ampolla durant un mínim de 3 anys. D’aquesta anyada 2013, s’han elaborat 9.120 ampolles.

El vi es presenta en un elegant estoig de fusta decorat també amb l’obra de Glòria Muñoz.

Vinya La Scala va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon a l’estat espanyol el 1971 i l’anyada 1975 va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981. Des del 1979, cada nova anyada s’il·lustra amb l’obra d’un conegut artista. En anteriors anyades, artistes com Josep Maria Guinovart, Waltraud Maczassek, Josep Mª Subirachs, Josep Martí Bofarull, Modest Cuixart, Javier Mariscal o Josep Moscardó han plasmat les seves obres en l’etiqueta d’aquest emblemàtic vi del celler del Penedès.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 104