PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ponent del Fòrum Gran Penedès de la FEGP, demana als socis que aportin idees al Pla d'Actuació Municipal (PAM)

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha estat la ponent del Fòrum Gran Penedès, l’esmorzar col·loqui que organitza cada mes la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) que, aquest matí, ha acollit el restaurant Marejol. Arnau ha explicat alguns del punts del nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) que es va presentar el 29 d’octubre, en concret els referents a la dinamització econòmica de la ciutat, l’objectiu del qual és reforçar la projecció estratègica de la ciutat i contribuir a desestacionalitzar el turisme. 

L’alcaldessa ha reiterat el fet que aquest document “és viu i obert a tothom” i, per aquest motiu, ha sol·licitat la col·laboració dels empresaris i empresàries presents: “hem de teixir una xarxa transversal entre tots els agents econòmics i socials de la ciutat, treballar sumant potencialitats per tal de retenir el potencial que tenim i poder-ne recollir els fruits tots plegats”. En aquesta àrea de treball, Arnau ha apuntat que “hem de refer i actualitzar el pla estratègic de la ciutat i sumar també les propostes del pla comarcal d’ocupació". També ha avançat que de cara al 2020 es contempla una partida per tirar endavant aquest pla.

La regidora d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament, Conxi Martínez, ha explicat que un dels aspectes en els quals treballa la seva regidoria és la formació i la innovació a través de Neàpolis, un espai que concentra molt de talent i empreses d’alt valor afegit i que “tot i les critiques que es van fer en un inici pel seu cost, està altament amortitzat perquè reverteix en la ciutat”, ha manifestat l’alcaldessa, que ha convidat els presents a visitar-lo. La idea ha estat molt celebrada pel director de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Frederic Vilà, que ha manifestat que “Neàpolis té un potencial brutal i també la nostra universitat, tot i que molta gent la desconegui. Cal sumar esforços i donar a conèixer la ciutadania el que tenim”.

En aquest sentit, la regidora d’Empresa i Innovació ha assegurat que “farem de Vilanova un centre referencial de congressos” i ha avançat que, la setmana vinent, la ciutat serà present al saló IBTM World, la fira de turisme de negocis, que se celebrarà a Barcelona, en la qual promocionaran aquest aspecte: “tenim una oferta gastronòmica, cultural i comercial molt potent i una climatologia molt favorable que permet que se celebrin esdeveniments de tot tipus. Ens hem de donar a conèixer perquè els visitants s’emportin la imatge de Vilanova que volem potenciar”. Sobre aquesta qüestió, l’alcaldessa ha afegit que “la potencialitat que té Vilanova pel mar i el port que tenim ens l’hem de creure”.  També ha explicat que, durant l’anterior mandat , es va editar el catàleg “Vilanova: ciutat de congressos” que “hem de donar a conèixer en tots els àmbits. Quanta més capacitat tinguem de portar activitat al territori, més fructífers serem”, ha assegurat.

La presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, ha clos l’acte parlant sobre la Vegueria Penedès i la necessitat de col·laborar entre les quatre capitals que la integren: “una  de les propostes de la nova junta és impulsar el treball conjunt de les empreses del territori. La nostra vegueria és un territori que té molt a dir, potent, que s’ha explicat poc històricament. Cal que fem sentir la nostra veu”.

0
0
0
s2smodern