La Fira de Novembre creix en nombre de visitants i activitats generant un impacte econòmic quantificat en 6 ME

Més de 100.000 visitants i un impacte econòmic superior als 6 milions d'euros són les macro dades que ens deixa la 29a edició de la Fira de Novembre que ha omplert la capital del Garraf d'activitat econòmica a peu de carrer.

En la primera valoració del certamen, realitzada ahir al vespre a poques hores de la clausura, tant l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, com el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Jordi Medina, van qualificar la 29a Fira de Novembre d'"èxit" i en van destacar positivament tant el nombre de visitants com l'impacte econòmic generat. Olga Arnau va posar l'accent en el fet que “a les portes de la cloenda hem superat la franja dels 100.000 visitants, dels quals una quarta part sabem que venen de fora de Vilanova”. Segons dades recollides en l'estudi sobre l'impacte de la fira, “un 77% dels visitants són de la ciutat”. Així mateix, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú va expressar la satisfacció per la valoració que en fan també visitants i expositors que han qualificat amb una nota “que supera el 8”. L'impacte econòmic, també és per Olga Arnau, exemple del “dinamisme econòmic” de la fira i de la ciutat.

Enguany el recinte firal ha esdevingut tota la ciutat i no només la zona d'estands de la rambla Principal, rambla de la Pau i parc de Baix-a-Mar. Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, “amb la voluntat de fer créixer la Fira de Novembre més enllà d'aquest espais i convertir-la en un esdeveniment de ciutat, es van programar durant aquests dies iniciatives com els comerços oberts, que han estat un èxit”.

El regidor es va referir a l'impacte econòmic “com un dels objectius de la fira i també l'increment d'empreses vinculades amb l'organització. Més de 300 que tenen un impacte directe i més de 500 empreses d'impacte indirecte. Això vol dir que hi ha un impacte molt positiu econòmic per a les nostres empreses”. Finalment també va parlar de l'impacte en la difusió i la comunicació del certamen firal més enllà de la ciutat. Jordi Medina va afirmar que enguany s'han assolit “més de 200 mil impactes en els comptes de la fira a les xarxes socials, el que permet que hi hagi una projecció de la Fira de Novembre més enllà de la capital del Garraf”.


Una superfície de 66.000 m2
La Fira de Novembre ha ocupat enguany una superfície total de 66.000m2. El nombre d'expositors s'ha situat en els gairebé 300 i els principals sectors amb presència firal han estat la promoció i el comerç local. Enguany el programa d'activitats al voltant d'aquest certamen multisectorial ha aplegat més de 200 activitats per a tot els públics i gustos.

La fira s'ha celebrat amb normalitat i, només a causa del fort vent de llevant registrat divendres a la tarda es va tancar al públic durant unes hores la zona d'expositors i l'escenari del parc de Baix-a-Mar. Dissabte i diumenge l'activitat es va reprendre plenament.

0
0
0
s2smodern