PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Guardia Civil deté el vilanoví Gerard Figueras, en una operació per presumpta malversació de fons de la Generalitat i frau

La Guàrdia Civil ha detingut a primera hora al vilanoví Gerard Figueras, director general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i a tres persones més en el marc d'una operació dirigida pel jutge de Barcelona Joaquín Aguirre per la presumpta malversació de fons i frau en les subvencions a la Secretaria General de l'Esport i el seu òrgan dependent, el Consell Català de l'Esport. Segons publica avui El Periódico, entre els detinguts també estan Maite Fandos, exregidora de l'PDECat a l'Ajuntament de Barcelona i membre de Govern de la Junta de la Diputació.

Agents de la Policia Judicial de la zona de la Guàrdia Civil de Catalunya estan realitzant entrades i registres en instal·lacions públiques i domicilis particulars, en el si de l'operació Voloh, a la recerca de proves presumptes d'irregularitats en partides pressupostàries i subvencions i contractacions arbitràries, com alguna destinada a publicitat en revistes d'entitats sobiranistes, segons publica el diari. Una de les instàncies que estan sent registrades és la Secretària General de l'Esport. Entre les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions es trobaria les fundacions CATmón i Igman, de l'òrbita de a l'extinta CDC, a les que el jutjat d'Aguirre ja ordre registrar al maig de l'any 2018.

Les indagacions també s'estenen a un presumpte delicte de tràfic d'influències, a l'haver-se col·locat presumptament, de forma irregular, a una persona amb diversos càrrecs de rellevància en l'Administració que estava sense feina.

Gerard Martí Figueras i Albà (Vilanova i la Geltrú, 2 d'agost de 1982) va ser regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú entre el 2008 i el 2012 i portaveu de CiU al Consell Comarcal del Garraf. En la IX Legislatura (2010 - 2012) va ser diputat per Barcelona, però després de les eleccions de 2012 va ser nomenat Director General d'Esports de la Generalitat. Llicenciat en Ciències Polítiques i Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra, es va especialitzar en màrqueting polític per la mateixa universitat. Va començar a militar a les joventuts de Convergència (JNC) l'any 1999 i en va ser el president entre els anys 2008 i 2012.

0
0
0
s2smodern