PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La Llotja ha inaugurat avui una nova edició amb l'objectiu de posicionar el Penedès i el Garraf com una destinació de turisme gurmet

La regió enogastronòmica del Penedès i el Garraf viurà una nova edició de La Llotja. La segona quinzena de novembre, la inèdita denominació d'origen Terra i Mar emmarcarà un seguit d'actes de diferent format i amb una diversitat de protagonistes. 

Aquest dilluns Sergi de Meià, reconegut xef i alhora president de la Fundació de l'Institut Català de Cuina i la Cultura Gastronòmica, ha obert la programació de la mà d'en Xavier Mestres, "restauranter de tota la vida" i artífex de nombroses fites al capdavant del Peixerot i L'Avi Pau. Després de les primeres impressions de l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; el diputat adjunt de l'àrea de Turisme, Juan L. Ruiz, i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, ha tingut lloc un showcooking a càrrec de Sergi de Meià i la participació de l'Escola d'Hostaleria de Sitges.

Les activitats continuaran dijous amb l'espigall com a protagonista d'un dinar promocional que tindrà lloc a la mateixa Escola d'Hostaleria de Sitges. A la tarda, hi haurà un maridatge amb tast de vins del Garraf, organitzat per l'establiment 12 DOs.

Divendres, tots els esquers de La Llotja recauran en els productes del mar. D'una banda, es proposen visites a la subhasta de peix de Vilanova, a les 15.30h i a les 16h. D'una altra, hi haurà el Sopar del Peix Senzill, aquesta vegada a l'Institut Benaprès de Sitges, amb la col·laboració de l'Escola d'Hostaleria de Sitges i de la Confraria de Pescadors de Vilanova.

Dissabte, a les 10h, tothom que ho vulgui pot participar en la visita comentada al mercat de Vilanova i la Geltrú, amb el guiatge d'en Pere Arenas. Més tard, al mercat de Sitges també hi haurà un taller familiar d'entrepans saludables amb productes de proximitat. Dissabte també tindrà lloc l'experiència gastronòmica Mar de Malvasia, al Centre d'Interpretació de la Malvasia, a Sitges, a les 11h, i la Festa del Vi Novell, a l'Espai Far de Vilanova, a partir de les 12h,

La primera setmana de La Llotja -encara en quedarà una altra- acabarà diumenge amb un doble programa: el Festival del Xató i Concurs nacional de Xató Pere Tapias, al Mercat de Mar de Vilanova, a partir de les 11h, i, a banda, el recorregut guiat per la ruta dels americanos a Ribes, amb tast final de producte artesà, també a les 11h.

D'aquesta manera la tercera edició de La Llotja compon un menú d'arguments que accentuen la tradició culinària, la cultura gastronòmica i els productes de proximitat. Així, productors, elaboradors, restauradors i comunicadors són els protagonistes de la moguda Terra i Mar. Tot plegat té un embolcall promocional amb etiquetatge enogastronòmic amb l'objectiu de posicionar el Penedès i el Garraf com una destinació de turisme gurmet de primera referència a Europa.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110