PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Festival Jardins Terramar de Sitges encara no sap si podrà celebrar l'edició del 2020

El Festival Jardins de Terramar que es celebra des de l’any 2017 a Sitges té un futur incert. Jet Entertaiment, la promotora que l'organitza, ha explicat que l'Ajuntament de Sitges encara no els ha confirmat si podran celebrar l'edició del 2020. "Estem esperant que ens clarifiquin què volen fer de cara al futur", va explicar dimecres Carles Gilibets, director del festival, durant la presentació del balanç del 2019, que va tancar amb 25.000 entrades venudes i un impacte econòmic de més de 2,5 ME, segons dades de Kantar Media, fetes públiques per Jet Entertaiment.

Gilibets va explicar que el contracte amb l'ajuntament ha acabat i encara no s'ha signat un nou acord. La voluntat de Jet Entertaiment és continuar a Sitges i admeten que "el festival no es podria celebrar a cap altre lloc".
La incertesa de no saber si podran fer una nova edició no ha aturat els promotors, que han assegurat que "segueixen treballant en el festival", i afirmen que tenen al cap alguns noms d'artistes internacionals que podrien actuar el proper estiu a Sitges. Tot i això, el director del Festival Jardins de Terramar, Carles Gilibets, admet que sense tenir una resposta de l'ajuntament és "difícil" mantenir el nivell de programació. "És molt important en el cas d'artistes internacionals tenir força antelació per poder lligar la contractació". Per això, va avisar que "no seria viable per al festival dilatar molt la resposta". En edicions anteriors, pel festival hi han passat artistes internacionals de renom com Joan Baez, Gregory Porther o Luis Fonsi.
A tot això, la voluntat de l'empresa organitzadora és mantenir el festival a Sitges. "Vam apostar per aquest festival i és el nostre projecte de referència" declarava el seu director, que va admetre també que després d'una inversió de més de 600.000 euros "seria un daltabaix" que el festival no pogués continuar.
Els organitzadors van fer balanç dimecres de l'última edició del festival. El Festival Jardins de Terramar va tancar l'edició del 2019 amb un total de 25.000 entrades venudes pels 12 concerts que va programar en diferents cap de setmana de juliol i agost.

0
0
0
s2smodern