PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La 8a Nit del Turisme i el Comerç premia cinc establiments de Vilanova i la Geltrú

La vuitena Nit del Turisme i el Comerç de Vilanova i la Geltrú, celebrada el passat dijous al Restaurant Mas Roquer, va reconèixer els mèrits i l'esforç de les persones, empreses i institucions en la promoció turística i comercial. Van resultar guardonats el Càmping Vilanova Park en la categoria d'Innovació; la Xurreria Trifon en la de Trajectòria; Holalá Xiringuito Ribes Roges en la de Comunicació; Intersport Olaria en la de Promoció de Ciutat, i el restaurant Stirling en la de Sostenibilitat. També es van lliurar tres mencions especials, a Temps de Vi, Atenea Park i Restaurant Casablanca.

La vetllada va comptar amb una àmplia representació del sector, així com de les institucions implicades. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, va destacar la importància d'un esdeveniment d'aquestes característiques que reuneix tots els agents del turisme i el comerç, tant públics com privats. “Hem de prendre consciència de tot el potencial que tenim, el qual, si treballem coordinadament amb tot el que té la Vegueria Penedès, ens pot convertir en un territori imparable”, va manifestar.

En la mateixa línia, el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina, va exposar la necessitat de desestacionalitzar el turisme a Vilanova i la Geltrú, com a principal estratègia de l'Ajuntament i els agents del Clúster de Desenvolupament Econòmic. “Hem de fer que passin coses durant tot l'any”, va afirmar. En aquest sentit, va mencionar com a exemple la recent Fira de Novembre, en què es va emprendre la campanya Comerços Oberts: “es tracta d'aprofitar els esdeveniments per sumar sinèrgies i afavorir que els visitants consumeixin als nostres restaurants i comerços”. El regidor també va avançar que l'any 2020 hi haurà noves oportunitats per generar aquest dinamisme, amb la coincidència de l'Any del Turisme Esportiu.

L'acte també va comptar amb representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El diputat delegat de Turisme, Juan Luís Ruiz, va parlar de l'objectiu “d'aprofitar la potència de la marca Barcelona”. Així mateix, el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, va encoratjar el sector local: “us heu de creure que sou un municipi turístic”. Per la seva banda, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, va animar a aprofitar, des del sector comercial, “la transversalitat amb altres activitats existents, com el turisme, la cultura o el dinamisme social”. També van ser presents altres representants de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com el regidor de Producció 1r Sector i Mercats municipals, Jaume Carnicer; la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, i el regidor de  Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios.

0
0
0
s2smodern