PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

A partir de 2020, els cellers hauran de presentar els llibres comptables d'impostos especials

A partir de l'1 de gener de 2020, els cellers hauran de presentar els llibres comptables d'impostos especials a través del portal electrònic Silicie. Aquesta nova normativa incumbeix a tots els elaboradors de vi i begudes fermentades. Per informar a tots els implicats, s'ha celebrat avui una jornada formativa sobre aquest nou portal a l'Edifici de l’Enològica de Vilafranca.

Aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament per l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), la Federación Española del Vino (FEV), l'Institut del Cava i l'Associació Vinícola Catalana (AVC), comptant amb l'assistència de nombrosos cellers d’arreu de Catalunya.

La gerent de l'Institut del Cava, Maria del Mar Torres, en representació de les dues associacions empresarials, ha presentat la jornada davant de més de 170 participants. Torres ha agraït la bona disposició de l'Agència Tributària i la seva col·laboració amb el sector en l'elaboració de l'Ordre Ministerial que regula aquest nou sistema. La jornada, que ha durat tot el matí, ha estat guiada per la ponent Lorena Echevarría González, cap regional adjunta de Duanes i Impostos Especials a Catalunya. Aquesta sessió formativa sobre la nova Ordre Ministerial s'ha valorat com a molt positiva per part de tots els organitzadors.

Per la seva banda, la FEV, a la qual pertany l'Institut del Cava i l’Associació Vinícola Catalana, també considera clau aquesta nova Ordre, ja que "suposa avançar en la digitalització de la informació i en la simplificació administrativa en el sector del vi", encara que insisteix en la "necessitat de seguir treballant de manera coordinada amb les Administracions Públiques en l’optimització de les declaracions vitivinícoles a curt i mig termini per a arribar a una veritable simplificació administrativa en el sector vitivinícola".

0
0
0
s2smodern