PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'Auditori de Neàpolis ha acollit aquest matí la primera sessió del 2n Simposi Garraf, centrat en l'economia taronja

L'auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, ha acollit aquest matí la primera sessió del 2n Simposi Garraf, les jornades d'estratègia i economia comarcals, organitzades per l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf en el marc de la iniciativa Hèlix Garraf.

L’anomenada economia taronja és el teló de fons d’un programa de ponències i debats que enguany se centren en la cultura i el coneixement i en els quals hi participen representants de les entitats públiques i privades que tenen a veure amb l’economia comarcal. Entre tots ells i la trentena llarga de ponents que participaran en aquestes jornades s’avaluaran els potencials de la demarcació pel que fa a l’estímul i l’atracció d’activitats econòmiques relacionades amb el patrimoni cultural i paisatgístic.

L'obertura del simposi ha anat a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet. El programa ha continuat amb dues ponències a càrrec de Jaume Roures, del grup Mediapro, que ha parlat del sector audiovisual, acompanyat per Jordi Martí, director de Canal Blau. Gemma Franco, de Llet Nostra, s'ha centrat en el binomi cultura i empresa, de la mà de la Fundació Catalunya Cultura. Seguidament, s'han exposat tres casuístiques per part dels representants de Saragossa, Terrassa i Reus, ciutats de rang creatiu que han apostat pels vectors culturals i del coneixement per promocionar-se i generar alternatives professionals i atractives per a les empreses.

Demà es parlarà del Garraf i dels seus potencials com a entorn propici a les activitats econòmiques basades en el patrimoni cultural i paisatgístic, els esdeveniments i la creativitat. La primera taula de ponència reunirà Mireia Rosich, directora del Museu Biblioteca Víctor Balaguer; Pere Izquierdo, director-gerent de Museus de Sitges; Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya; Mònica Fuster, coordinadora del Museu Charlie Rivel, a Cubelles; Jacquie McLoughlin, del col·lectiu Pedra Seca, a Olivella, i Yolanda Daudén, cap de promoció econòmica de Sant Pere de Ribes per parlar del Retorn dels Indians. Aquesta taula estarà moderada per la periodista Rosa Trillo.

La segona taula reunirà Joan R. Rodríguez, director de Jet Entertainment i Festival Jardins de Terramar; Santi Roig, director tècnic del NODE Film Clúster; Iolanda López, presidenta de la Federació d’Associacions del Carnaval de Vilanova; Raúl Ramos, dissenyador gràfic i codirector del festival Blanc; Marc Igual, de Pirotècnia Igual, i Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles, que parlarà de la Fira de Santa Llúcia. Aquesta tanda estarà presentada per Raimon Martínez, director de la Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges.

El tercer torn l’encapçalarà Ramon Arnabat, de l’Institut d’Estudis Penedesencs, que fullejarà el Quadern blanc de la cultura al Penedès. Després, Sergi Menargues, del Campus de la UPC, presentarà Francesc Mestres, editor del Cep i La Nansa; Daniel Gil, de l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú, i Mireia Vázquez, de l’Institute of the Arts Barcelona.

Finalment, amb el títol L’hèlix cultural als 6 municipis del Garraf, intervindran les alcaldesses Olga Arnau, de Vilanova i la Geltrú; Rosa Huguet, de Canyelles; Rosa Fonoll, de Cubelles; Marta Verdejo, d’Olivella; Abigail Garrido, de Sant Pere de Ribes, i Aurora Carbonell, de Sitges. La periodista Laura Marin conduirà l’epíleg d’aquest 2n Simposi Garraf.

La cloenda d’aquestes jornades d’estratègia i economia comarcals anirà a càrrec de l’alcaldessa amfitriona, Olga Arnau, i la presidenta de l’entitat organitzadora, Rosa Huguet.

Es pot consultar la programació a https://www.nodegarraf.cat/helix/2nsimposi/index.html

 

0
0
0
s2smodern