PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Antoni Corrales guanya la VI Beca Emili Giralt i Raventós–Cultures del Vi

El jurat de la VI Beca Emili Giralt i Raventós–Cultures del Vi va fer públic dimarts el seu veredicte, atorgant la beca al graduat en història Antoni Corrales pel projecte El vi romà com a antecedent de l'actual: recerca en el món vitivinícola romà i elaboració d'un vi seguint les fonts clàssiques.

Es tracta de la primera vegada que la beca s’atorga a un projecte d’arqueologia experimental i d’història comparativa. El projecte, que s’haurà de dur a terme durant un any, consistirà en l’estudi de les fonts antigues romanes on s’explica com es feia vi per després produir un vi seguint les tècniques descrites pels autors romans estudiats (Plini el Vell, Cató, Columel·la, Varró o Apici). Amb posterioritat a l’elaboració del vi, es compararà la metodologia romana amb la que s’utilitza actualment tot buscant punts de connexió i diferències.

Aquesta és la sisena edició de la Beca Emili Giralt i Raventós-Cultures del Vi, un certamen impulsat des de VINSEUM - Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb l’objectiu d’estimular recerques sobre temes relacionats amb la viticultura i la vinicultura des de la perspectiva de les ciències socials i humanes. La beca està dedicada a l’historiador Emili Giralt i Raventós, en reconeixement a la seva tasca investigadora i com a impulsor de la recerca històrica en el camp de la vitivinicultura als Països Catalans.

La dotació de la beca és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana.

0
0
0
s2smodern