PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La FEGP vol reunir-se amb els consellers d'Empresa i Territori per demanar millores en la mobilitat de la Vegueria Penedès

A la reunió de la Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), celebrada ahir al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, es van posar sobre la taula diverses mancances i problemàtiques que tenen les infraestructures de comunicació de les comarques. Els assistents van constatar que els problemes de mobilitat debiliten la competitivitat de les empreses del territori i, per aquest motiu, van acordar enfortir el posicionament de l’entitat i esdevenir un agent actiu en la reivindicació de millores a les administracions competents.

En aquest sentit es va acordar:
1. La FEGP es suma a les reivindicacions del Pacte Penedès Marítim, impulsada per diversos municipis amb l’objectiu de reclamar conjuntament una millora en la mobilitat de les comarques del Baix Penedès i el Garraf.
2. Demanar una reunió amb la consellera d’Empresa i Coneixement. Àngels Chacón, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per presentarlos les següents demandes de les empreses associades a la FEGP:
2.1. L’elevat preu del peatge C32-Vallcarca suposa una desavantatge competitiva per a les empreses del territori, especialment les ubicades al Garraf i Baix Penedès. La C31 no és una alternativa vàlida per la seva perillositat mentre la C32 està infrautilitzada.
Per aquest motiu es demana augmentar fins al 60% la bonificació pels viatges que es realitzen entre dilluns i divendres i aplicar-ho a tot tipus de vehicles.
2.2. Crear un accés per agafar l’AP7 en direcció Tarragona a la sortida Vilafranca C/Vilanova. No té cap sentit que s’hagi d’anar fins a Vilafranca S per la N340
2.3. Els desplaçament entre les comarques de la Vegueria Penedès, així com de les diferents poblacions als polígons, s’han de fer majoritàriament amb
transport privat perquè el transport públic és absolutament insuficient.
Per aquest motiu es demana obrir una taula de treball entre el departament
de territori i sostenibilitat i la FEGP per impulsar la millora del transport públic
entre les comarques i als seus polígons industrials.
2.4. El servei de rodalies a les comarques de la Vegueria Penedès és deficient i car. Es demana a la Generalitat que prioritzi la millora d’aquest servei.

0
0
0
s2smodern