PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Servei Local d’Ocupació de Sant Pere de Ribes va rebre més de 200 ofertes de feina de 215 empreses el 2019

L’any passat el Servei Local d’Ocupació (SLO) de Sant Pere de Ribes va rebre 272 ofertes de llocs de treball de 215 empreses. Un 70% d’aquestes vacants es van cobrir entre les 1.191 persones candidates derivades del SLO. També es van realitzar tres speed dating (entrevistes ràpides laborals) al llarg de l’any amb la participació de 23 empreses en total.

Al maig es va realitzar una jornada d’entrevistes ràpides amb 21 persones representants de 16 empreses diferents, que va acollir a més de 150 persones de tota la comarca; es van cobrir el 80% de les ofertes i moltes d’aquestes persones van passar a formar part de la borsa de treball de l’empresa i van cobrir vacants durant el transcurs d’aquest any. El segon speed dating es va dur a terme a l’octubre amb el programa Ubica’T d’orientació a usuaris/es i apropament al teixit productiu en el que van participar 25 persones i dues empreses. Al novembre la jornada de selecció de personal per a empreses va anar lligada al projecte Innovadors que va acollir a 5 empreses del sector de l’hostaleria on es van realitzar 81 entrevistes que s’han quedat en borses d’empreses del sector.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, a través del SLO dona suport a les empreses en la gestió de les seves ofertes de treball, difonent-les, fent-ne la preselecció de les candidatures, contactant amb les persones aspirants i esdevenint un canal per apropar oferents i demandants d’ocupació. També ofereix acompanyament en processos de selecció així com la possibilitat de fer processos de selecció a les instal·lacions del Servei Local d’Ocupació.  

Per altra banda, els programes d’ocupació del SLO disposen de persones candidates que aposten per iniciar-se dins l’empresa a través d’un període de pràctiques no laborals. Les empreses interessades a obtenir informació de les subvencions i bonificacions per la contractació de diferents perfils poden gaudir d’assessorament laboral.

0
0
0
s2smodern