PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Família Torres mostra el potencial de varietats ancestrals recuperades i la seva adaptabilitat al canvi climàtic

Família Torres acostarà el projecte de recuperació de varietats ancestrals, en què porta treballant més de trenta anys, als professionals del sector durant la Barcelona Wine Week, el nou certamen vinícola organitzat per Alimentaria Exhibitions del 2 al 5 de febrer al recinte de Montjuic de Fira de Barcelona. Miquel i Mireia Torres, director general i directora d’innovació i coneixement del celler familiar del Penedès, respectivament, impartiran el dilluns 3 de febrer, a les 17:30h, un tast magistral de vins elaborats amb varietats prefil·loxèriques recuperades, que no només tenen gran potencial enològic, sinó que permeten afrontar el canvi climàtic.

Forcada, moneu, gonfaus i pirene són quatre de les varietats catalanes per les quals està apostant amb força la cinquena generació de la Família Torres, que es troben entre les cinquanta recuperades com a part d’un projecte apassionant que contribueix a recuperar el patrimoni vitivinícola català. Són varietats de maduració tardana, resistents a les altes temperatures i la sequera, que donen lloc a vins molt expressius i aromàtics, amb una marcada acidesa. Aquests aspectes són els que les converteixen en possibles solucions per adaptar-se al nou escenari climàtic.

Els assistents al tast tindran l’oportunitat de conèixer a fons el projecte i descobrir aquestes quatre varietats ancestrals recuperades plantades en diferents finques: Forcada 2016 (varietat blanca plantada a la finca Mas Palau, Alts d’Ancosa, DO Penedès), Moneu 2018 (plantada al Castell de la Bleda, DO Penedès), Gonfaus 2018 (procedent de la finca Purgatori, a Costers del Segre) i Pirene 2018 (procedent de la finca de Tremp, també a Costers del Segre). El tast finalitzarà amb Grans Muralles 2015 (DO Conca de Barberà), el primer exponent d’aquest projecte que integra dues de les primeres varietats ancestrals recuperades per Família Torres: garró i querol.

Presència en vuit denominacions d’origen
 
Família Torres, que enguany compleix 150 anys des de la seva fundació, estarà present a la Barcelona Wine Week en diferents denominacions d’origen amb els seus cellers de Catalunya i altres zones vitivinícoles: Família Torres Penedès (stand C-732), Família Torres Conca de Barberà (stand C-664), Família Torres Priorat (E-691), Celler Purgatori (stand E-645), Jean Leon (stand E-721), La Carbonera – Rioja (stand C-833), Pago del Cielo – Ribera del Duero (Stand C-659), Bodega Magarín – Rueda (stand C-723), Pazo Torre Penelas – Rias Baixas (stand C-891).

 

0
0
0
s2smodern