La comarca del Garraf aposta per un turisme sostenible

El Restaurant La Sínia de Sitges va acollir dijous passat la primeraa jornada de Turisme sostenible del Garraf, destinada a totes aquelles empreses i entitats que volen apostar per un turisme sostenible o que ja treballen per a implantar millores sostenibles dins de la seva empresa. Més de 60 empreses i entitats del sector turístic de la comarca van assistir a la sessió organitzada per NODE Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona.

L'obertura de l’acte va anar a càrrec de la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, el cap de l’oficina tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font, i el director del Càmping El Garrofer, Yago Figueras.
 
El programa va comptar amb dues ponències: "Impactes i conseqüències ambientals del turisme (Pure Clean Earth") i "Els beneficis de les certificacions de qualitat turística sostenible (DCB)". També van intervenir els responsables dels dos programes que actualment treballen per la sostenibilitat turística al nostre territori: La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i el Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

Per acabar, tres empreses turístiques, Turisme Rural “La Morera” i “Apartaments Turístics Cal Ferrer” (CETS Montseny) i el "Càmping El Garrofer” (BIOSPHERE Garraf), van donar a conèixer de primera mà les seves experiències en relació a la implantació d'aquestes certificacions.

El tancament de la jornada va anar de la mà de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

0
0
0
s2smodern