PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El Museu del Ferrocarril de Catalunya acollirà dijous vinent una competició d'idees en l'àmbit de la sostenibilitat

Més de 200 persones es reuniran per equips el dijous 13 de febrer en el Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, per a participar en la competició d'idees en l'àmbit de la sostenibilitat: el Dream BIG Express. Aquesta iniciativa, es desenvolupa a través d'una competició disruptiva on es treballen solucions a reptes plantejats. Després de tres hores de sessió, de 10 a 13.30h, un jurat format per diferents experts del sector, personalitats i actors del territori seleccionaran a l'equip guanyador que accelerarà la seva idea en el programa Imagine Express 2020, a bord d'un tren d'alta velocitat entre Barcelona i París.

L'esdeveniment s'iniciarà amb una xerrada inspiradora de l'experta en sostenibilitat Sònia Ruiz. A més, comptarà amb la presència de Conxi Martínez, regidora d’Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ignasi Peral, director del Màster de Sistemes Ferroviaris de la UPC, José Carlos Domínguez Curiel, director de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i Pilar García, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Paral·lelament, Rodalies de Catalunya s'uneix al Dream Big Express facilitant el transport entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu que el viatge amb tren formi part de l'inici de l'operació i d'incentivar la participació i el desplaçament del major nombre de persones possibles. 

Les persones interessades en assistir a la jornada s'hi poden apuntar gratuïtament a través de: https://express.imagine.cc

Setena edició del Imagine Express, amb novetats a experimentar
L'Imagine Express 2020 – una iniciativa de Imagine Creativity Center – és una competició per a promoure el talent jove i innovador que es duu a terme durant un viatge amb tren d'alta velocitat entre Barcelona i París. Aquest viatge, finalitza en el 4YFN del Mobile World Congress, on es presenta a l'equip guanyador. Els participants, anomenats dreamers, han de desenvolupar en equips de tres integrants, un projecte innovador basat en diferents tecnologies per a donar resposta a un dels reptes estratègics seleccionats. El treball en equip és l'activitat principal i es duu a terme a bord de dos vagons de tren dedicats alsdreamers, com si es tractés de les seves oficines. 

A París els dreamers, acompanyats de mentors i experts, continuaran treballant en Wildcode i Marriott. La presentació final del seu projecte serà a bord d'un vaixell que solcarà el Sena al seu pas per París. De tornada a Barcelona, l'edició finalitzarà amb presentacions en el Movistar Centre el 24 de febrer i en el 4YFN delMWC el dia 25.

La innovació i la sostenibilitat com a eix principal

El ferrocarril és la manera de transport de viatgers i de mercaderies que presenta un menor impacte ambiental en el seu conjunt, és la manera que menys energia consumeix per unitat transportada, que presenta uns menors nivells d'emissions de CO₂, que menys contribueix a la contaminació local en les àrees urbanes, i que genera un menor impacte acústic. A més, l'ocupació del terreny realitzada per les infraestructures ferroviàries és significativament menor que l'espai ocupat per les carreteres. 

Seguint aquesta línia, pujar-se al tren del Imagine Express 2020 no representa únicament estar utilitzant el transport més sostenible que existeix, sinó també endinsar-se en 6.000 minuts de plena consciència ambiental: l'equip de Imagine s'ha auto compromès a reduir el màxim de residus possibles i buscar diferents maneres de ser sostenibles durant tot el viatge d'innovació, desenvolupant fonts alternes d'energies, reduint la contaminació i els danys al medi ambient causats per les accions quotidianes presents durant el viatge. Un repte més que acompanyarà als dreamers d'aquesta edició, que tornaran a demostrar tot el que som capaces de fer en 6.000 minuts amb eines de metodologia, treball en equip i actitud. 6.000 minuts d'innovació i sostenibilitat express.

L'Imagine Express compta amb diversos casos d'èxit nascuts d'aquest programa que compta amb sis edicions anteriors. Trip4Real es tracta d'un servei per a connectar viatgers amb ciutadans locals de la destinació. Impulsat per la dreamer Gloria Molins, en 2016 va ser adquirida per Airbnb. HumanITcare de la dreamer Núria Pastor, és la plataforma d'Intel·ligència Artifical basada en dades reals de la vida de pacients, com wearables i preguntes acte-reportades, que facilita una millor atenció mèdica. Vincles Bcn és un altre cas d'èxit que també va néixer en l'Imagine Express, la plataforma per a evitar la solitud de les persones majors impulsada pel dreamer Josep Maria Miró.

Es tracta d'una aplicació per a la creació de xarxes de comunicació entre l'ancià (tauleta) i les persones de la seva confiança (mobile App). El projecte ha estat premiat amb 5 milions d'euros de Bloomberg Philantropies i el Ajuntament de Barcelona ha invertit 10 milions més per a un primer desplegament en 20.000 ancians de la ciutat de Barcelona. També Psious, dels dreamers Dani Roig i Xavier Palomer. L'app treballa en el tractament de fòbies a través de la realitat augmentada i ha captat diverses rondes de finançament. O Ikigai, la plataforma que converteix metges jubilats en mentors, impulsada per la dreamer Cristina Coll i Xavier Tarradellas.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105