PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Grup Ametller Origen guanya el Premi Empresa de l'Any 2019

El Grup Ametller Origen va guanyar dilluns el Premi Empresa de l'Any 2019, reconeixement que atorga El Periódico de Catalunya i patrocina el Banc Sabadell i que reconeix la tasca del món empresarial en el desenvolupament social i econòmic de Catalunya. El premi el van recollir Josep Ametller, director general i cofundador del grup, i el seu germà Jordi.

Prop de 300 empresaris, directius i polítics van assistir al lliurament dels premis amb els quals el grup Prensa Ibérica distingeix les millors estratègies corporatives de l'any. A l'acte, que va tenir lloc a l'edifici de la Llotja de Mar de Barcelona, hi va assistir la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; el vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

La gala va ser presidida pel president de Prensa Ibérica, Javier Moll, la vicepresidenta, Arantza Sarasola; el conseller delegat del grup, Aitor Moll, i el director general, Sergi Guillot, així com per la directora d'El Periódico de Catalunya, Anna Cristeto. En la seva intervenció, el director general de Ametller Origen va destacar els orígens d'una empresa molt vinculada a l'entorn, però disposada a innovar. "Segur que altres famílies i operadors poden inspirar-se en el nostre model, que pot ser una de les sortides del sector primari", va manifestar Josep Ametller. També va afegir que "hem pogut competir amb grans multinacionals en un mercat tan ferotge com el de la distribució", va dir Ametller, que va destacar que "les marques han de connectar emocionalment amb la comunitat. Només les marques que tinguin un propòsit honest ho podran aconseguir, a través d'una alimentació més sostenible i més neta".

A més de l'empresa de l'any, els premis reconeixen les millors iniciatives empresarials en els àmbits de la digitalització (que ha recaigut en l'empresa eCooltra), innovació (Laboratori Echevarne), projecció internacional (Lucta), Equipara (Blanca Sorigué) i emprenedoria (Anaconda Biomed).

L'experiència de la família Ametller com a agricultors, que es remunta a fa més de 100 anys, s'ha transformat en l'actualitat en un centenar de botigues i un creixement l'any passat del grup del 15%. Ametller gestiona 1.200 hectàrees de producció agrícola, un terç d'elles a Catalunya i embeni el 40% de la collita a tercers.

 

 

0
0
0
s2smodern