PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Jutgen l'exalcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, per tres presumptes delictes de prevaricació

Ahir es va iniciar a l'Audiència de Barcelona el judici contra l'exalcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, per tres presumptes delictes de prevaricació administrativa. La fiscalia creu que durant el seu mandat es va adjudicar a dit la gestió de l'empresa pública Garraf Promocions a CQ Consultors per un import superior al preu de mercat i també la signatura de diversos contractes entre les dues empreses sense respectar els procediments de publicitat i lliure concurrència necessaris. El ministeri públic demana per a Blanco i per al responsable de CQ Consultors, Enrique Fernández, 8 anys d'inhabilitació per a l'exercici de càrrecs públics.
El cas que ara arriba a judici va veure la llum l'any 2012, quan el partit municipal UM9-CUP, adscrit a la CUP, va presentar una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció. Ho va fer després de tenir coneixement que un informe de la interventora municipal de Sant Pere de Ribes alertava de "moltes mancances legals" en l'adjudicació de la gestió de Garraf Promocions a l'empresa CQ Consultors. En aquest informe també s'advertia que s’havia utilitzat l’empresa pública com a forma d’evitar diversos tràmits administratius fixats per la llei. L'empresa pública Garraf Promocions va ser creada l'any 1989 per a promoure l'habitatge social i de protecció oficial a Sant Pere de Ribes.

Segons s'exposa en l'escrit de la Fiscalia, l'any 2002 l'alcalde socialista Josep Antoni Blanco, que com a tal era president de l'empresa pública Garraf Promocions, va signar un contracte amb CQ Consultors, representada per Enrique Fernàndez, on s'adjudicava la gestió de Garraf Promocions. Es dona el cas que Fernàndez, a més de ser soci de CQ Consultors era membre del Consell d'Administració de Garraf Promocions a proposta del PSC. El fiscal exposa que tan Blanco com Fernàndez eren coneixedors que estaven incomplint els requisits necessaris per tirar endavant el procediment.

A més, l'any 2004 els mateixos acusats van signar un contracte per a la construcció, promoció i comercialització d'habitatges a la zona coneguda com a Vinya d'en Petaca. També el 2008, encara amb Blanco a l'alcaldia, es va prorrogar el contracte de gestió amb CQ Consultors fins l'any 2012. Segons el ministeri públic tots aquests contractes es van signar malgrat que els dos acusats eren coneixedors que estaven "vulnerant de forma conscient les normes establertes". Durant tot aquest període, CQ Consultors va cobrar gairebé 1,6 milions d'euros per a gestionar l'empresa pública Garraf Promocions

Josep Antoni Blanco, que va ser alcalde de Sant Pere de Ribes en dues etapes, del 1991 al 1995 i del 1999 al 2013, s'enfronta en el judici a una pena de 8 anys d'inhabilitació per a un presumpte delicte de prevaricació administrativa. Per al responsable de CQ Consultors, Enrique Fernàndez, el ministeri públic sol·licita la mateixa pena. 
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 111

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu