PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els alcaldes del Baix Penedès s’alien en contra dels pressupostos de la Generalitat

Els 14 alcaldes del Baix Penedès s'han reunit avui al Consell Comarcal per rebutjar el projecte de pressupostos 2020 de la Generalitat. Els batlles han llegit un manifest on han destacat que aquests pressupostos perjudiquen greument a la comarca i els serveis públics. Seguidament han presentat l’Agenda Baix Penedès 2020, un document amb un seguit de propostes urgents i necessàries per ser incloses als Pressupostos i que serien de ràpida aplicació.

La voluntat dels alcaldes és fer un front comú conjuntament amb els diputats provincials del Baix Penedès i Camp de Tarragona. De moment ja s’ha demanat una reunió urgent amb el President i el Vicepresident de la Generalitat.

Joan Sans, President del Consell Comarcal ha destacat que no pot ser que la comarca amb més atur de Catalunya, un 17,8% sigui la que rebi menys inversió, essent a més una de les comarques amb una previsió de creixement poblacional més alt de Catalunya pels propers anys. 

Jaume Casañas, Vicepresident del Consell ha destacat que això no va de partits ni de colors. “Els polítics ens devem al territori i ara cal anar tots junts a defensar la comarca”. També ha deixat clar que el Baix Penedès ha de “deixar de ser una comarca dormitori i cal gestionar el creixement poblacional que es preveu amb lògica i de forma conjunta”.

Per la seva banda, Kenneth Martínez, Alcalde del Vendrell, ha assegurat que el projecte de pressupostos actual limita molt el creixement de la comarca, limitant també el creixement de Catalunya tenint en compte la seva situació estratègica entre Barcelona i Tarragona i ha reclamat un “Pla Marshall pel Baix Penedès que sigui transversal”.

Entre les demandes incloses en l’Agenda Baix Penedès 2020 destaquen, en l’aspecte de la mobilitat, la greu discriminació que la comarca pateix a causa dels peatges actuals a la C-32 i es demana una reducció del 100% del peatge de Cubelles i del 50% en el peatge dels túnels pels desplaçaments d’anada i tornada en menys de 24h. D’aquesta manera es millorarà la connectivitat i es descongestionarà tant la C-31 com l'N-340. Seguint en aquesta línia, els alcaldes també demanen una millora de la connectivitat entre els municipis de la comarca (viària, ferroviària i tecnològica) i també un pla de millora de la mobilitat del transport públic intern i extern a la comarca.

Una altra proposta que es posa sobre la taula en matèria d’Educació és demanar una dotació econòmica per a la realització del Pla d’Equipaments Educatius i un calendari d’execució, i es demana a la Generalitat més cicles formatius i la potenciació del sistema Dual. Així mateix, es demana a la Generalitat garantir la continuïtat d’IDIADA a la comarca i afavorir la seva ampliació. 

0
0
0
s2smodern