PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El cava se salva de la nova pujada d’aranzels de Trump

El cava s’ha salvat de l’anunciada pujada d’aranzels anunciada pels Estats Units a la importació de productes agrícoles europeus arran del cas dels subsidis il·legals que Airbus va rebre de diferents països europeus.

La mesura, però sí que afecta els productors espanyols de vins, olis, les olives i els formatges que, des d’octubre, tenen un aranzel del 25% en el mercat nordamericà.

Sobre el fet que el cava no resulti finalment afectat per aquesta mesura, el president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, apuntava que “la notícia ens alleuja perquè Estats Units és el mercat més important per al Cava en termes de facturació tot i que som conscients que pot no ser definitiva. Per això, continuem emplaçant als nostres representants polítics a què continuïn treballant per a desvincular al vi de conflictes econòmics que res tenen a veure amb el nostre sector”.

El cavista Pere Guilera, fins fa uns dies, president de Pimecava, afegia que “és una bona notícia, però demostra la incertesa en què vivim i que tot és molt volàtil, fet que és preocupant”.

0
0
0
s2smodern