PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Vilafranca del Penedès aconsegueix 1,9 MEUR dels FEDER per enllestir la remodelació integral del VINSEUM

L’Ajuntament i la direcció del museu confien que les obres permetran impulsar l’espai com a centre nacional referent del vi

ACN Vilafranca del Penedès .- El VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès ha rebut una subvenció d’1,9 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per enllestir la segona fase de la reforma integral de les instal•lacions.

Tant la direcció com l’Ajuntament de Vilafranca confien que aquesta aportació ajudarà a impulsar el museu com a centre nacional de referència en el món del vi, gràcies a l’enderroc de l’edifici annex, que permetrà ampliar l’espai actual. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha assistit aquest dijous a la presentació del projecte, que ha qualificat com a “engrescador i ambiciós, perquè uneix passat i futur, economia i turisme, i aporta recursos per als ciutadans”. La segona fase del projecte ‘VINSEUM: Centre Nacional de la Cultura del Vi” està pressupostat en 3,8 MEUR, 1,9 dels quals es finançarà a través del FEDER.

La fase d’obres que es vol afrontar ara inclou la millora i ampliació de les instal•lacions del Palau Reial i l’enderroc de l’edifici Cal Pa i Figues, així com la construcció d’un nou edifici de tres plantes per a exposicions, amb espais addicionals per a tasques de suport. L’enderroc de Cal Pa i Figues també s’espera que permeti fer un estudi arqueològic del solar, amb vinculació al casc històric de Vilafranca des del segle XIII.

Amb aquestes obres, VINSEUM vol reivindicar l’espai com a “element d’identitat en la història i present de Catalunya”, divulgant el coneixement del món del vi i el patrimoni cultural que engloba. En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha assegurat que el VINSEUM és “un pal de paller de la cultura vilafranquina”.

Dels 3,8 milions d’euros en què està pressupostat el projecte de la segona fase de reforma del museu, la subvenció europea FEDER servirà per assumir-ne 1,9 MEUR. La resta, ho finançarà l’Ajuntament de Vilafranca. Pel que fa al calendari, la previsió és que les obres comencin aquest 2017, amb una inversió prevista de 500.000 euros. L’any 2018 se n’invertiran 2 més, mentre que la part restant s’executarà abans del 2020, data prevista per finalitzar les obres.

La subvenció que ha rebut Vilafranca del Penedès per enllestir la reforma del VINSEUM forma part de la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del FEDER 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal•liar els efectes de la disparitat entre les regions.

0
0
0
s2smodern