PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Coopsetània ja té local propi al centre de Vilafranca

Coopsetània va inaugurar divendres passat el seu local propi al carrer General Prim, número 6, a Vilafranca. Fins ara l’ateneu cooperatiu s’instal·lava a la seu d’Actua i tres anys després de la seva fundació s’ha instal·lat a un local del centre de Vilafranca.

Oriol Martí, membre de l’ateneu, explicava que amb el nou local “acollirem al personal tècnic i servirà de punt d’atenció per a totes les persones que s’interessin pel projecte”.

D’altra banda, la coordinadora de Coopsetània, Laura Rafecas, feia balanç dels tres primers anys de vida de l’ateneu i  recalcava que en aquest temps s’han constituït quatre cooperatives, dues associacions i han treballat en més de 50 projectes. A més, avançava que al llarg d’aquest any es preveu que se’n formin moltes més. De fet, Jordi Canchales de La Fatxenda avançava que estan treballant per constituir-se com a cooperativa properament.

Durant l’acte d’inauguració es va explicar el peculiar procés de reforma i rehabilitació del local. Es va executar en dues fases i a la primera hi va participar un grup de joves, amb marc del projecte Singulars que gestiona la cooperativa Actua i que té com a objectiu la inserció dels joves al món laboral. Aquest grup es va encarregar d’enderrocar l’interior del local i retirar tota la runa. La segona part de les obres va consistir en la construcció de l’interior i fer els acabats del local. D’aquesta fase es va encarregar un altre grup de joves que van poder treballar-hi com a pràctiques formatives per una empresa. En total hi van participar uns 18 joves en tot el procés.

0
0
0
s2smodern