PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

A partir d’avui, la FEGP i NODE Garraf donen servei als associats via telemàtica

L’equip tècnic de la Federació Empresarial del Gran Penedes (FEGP) ha començat avui a donar servei als associats via telemàtica, e-mail o per telèfon. S’atenen totes les consultes dels socis i s’anirà enviant puntualment informació d’interès. També des de NODE Garraf apunten que continuaran les tasques operatives des dels seus domicilis, en règim de teletreball individual i que atendran als clients a través dels correus electrònics, així com telefònicament.

La presidenta de la federació, Neus Lloveras, apuntava que “avui és un dia d’impàs. La gent s’està organitzant i els que poden faran teletreball. Demà mirarem quin tipus d’ajudes s’estan preparant pel teixit empresarial, per fer-ne difusió i reclamar-ne, si resulten ineficients”. Lloveras afegia que “hi ha molta incertesa. Per això, fa més de deu dies, vam habilitar un mail de contacte per les consultes dels nostres associats. Tenim un grup d’assessors que fan la primera consulta gratuïta. Responen dubtes tributaris, laborals, de finançament, etc".

Per la seva banda, NODE Garraf apunta en un comunicat que "refermem el nostre compromís social corporatiu per protegir l'equip de treballadors/es de NODE Garraf, així com les nostres entitats sòcies, empreses i professionals amb qui col·laborem habitualment" i que "ens prepararem de valent per tornar com més aviat millor i ho farem amb la feina prou avançada per reprendre amb promptesa el fil de tots els projectes".

Des de la presidència i l'equip de NODE Garraf, animen tothom en el propòsit de “fer front a l'adversitat i perseverar en la prudència” i esperen i desitgen que la situació sigui “el més curta possible”. Mentrestant, aconsellen seguir les recomanacions oficials del Govern i prendre les mesures adients a la situació actual.

0
0
0
s2smodern