PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Jean Leon estrena la gamma Nativa amb un xarel·lo ecològic de producció limitada

Jean Leon ha creat una nova col·lecció de vins focalitzada en el territori i les varietat autòctones catalanes, que s’estrena amb un xarel·lo ecològic de l’anyada 2019. Sota el nom de Gamma Nativa i il·lustrada amb la tradicional rajola catalana, aquesta col·lecció neix com a homenatge a la terra que el càntabre va escollir per construir el seu celler i elaborar vins amb el seu nom quan ja era un famós restaurador nord americà, fa gairebé seixanta anys.

El primer vi de la col·lecció, de producció limitada, està elaborat íntegrament amb xarel·lo, el raïm blanc més representatiu del Penedès, una varietat rústica resistent a la sequera i a la calor i perfectament adaptada al territori, amb veremes equilibrades de gran qualitat.

Jean Leon Xarel·lo 2019 vol recollir l’essència del Penedès, mostrant la seva singularitat, amb un vi d’estil fresc i jove però a la vegada intensament aromàtic. Prové d’una vinya de sòl argilós calcari situada a 225 metres d’altitud i destaca en nas per les seves aromes cítriques, de fonoll i nou moscada sobre un fons de fruita blanca. En boca, té una entrada fresca i una elegant acidesa, amb un final suau i persistent endolcit pel seu volum i untuositat, fruit de la feina sobre mares i d’un petit percentatge envellit en bota d’acàcia durant 3 mesos.

L’etiqueta s’inspira en les tradicionals rajoles catalanes, que tenen el seu origen entre els segles XVII i XIX, moment d’expansió de la vinya i de l’auge del comerç del vi al Penedès. Pel primer exponent de la Gamma Nativa, el celler, que ja havia elaborat un xarel·lo de l’anyada 2015 i 2016 com a vi experimental, ha escollit la Rosa dels vents, un diagrama que simbolitza, amb les seves vuit puntes, la direcció dels vents.

Aquest vi estarà disponible en restaurants i botigues especialitzades, si bé de moment, des de divendres, pot adquirir-se únicament online.

0
0
0
s2smodern