PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Sitges estudia la municipalització de les llars d'infants

L'empresa concessionària i la plantilla arrosseguen conflictes laborals des de fa anys i l'últim episodi va ser l'impagament de la nòmina de febrer

ACN Sitges .- L'Ajuntament de Sitges estudiarà seriosament la municipalització de les dues llars d'infants que hi ha al municipi, El Cercolet i La Moixiganga, per donar sortida al conflicte laboral existent entre les treballadores i l'empresa concessionària del servei, Educare XXI.

L'enfrontament, de fet, s'arrossega des de fa anys, quan el 2009 es va retallar el salari a tota la plantilla. L'últim episodi ha tingut lloc aquest passat mes de febrer, quan l'empresa va decidir no pagar les nòmines al·legant discrepàncies amb l'Ajuntament per les condicions del contracte de concessió. Tot i que aquest episodi ja ha quedat resolt, la proposta per a la municipalització s'inclou en una moció aprovada per unanimitat al ple de l'Ajuntament en defensa dels drets laborals de les educadores.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, assegura que l'aposta del consistori és per la "continuïtat" de les llars d'infants "com un servei públic i de qualitat". "Estudiarem la municipalització del servei", afegeix Forns, en un moment en el que els contractes de concessió signats entre els anys 2005, pel Cercolet, i el 2007, per La Moixiganga, són a punt d'expirar.

En concret, la concessió de La Moixiganga finalitza el 31 d'agost d'aquest any, després que el 2015 es fes una prorroga del servei per dos anys. La concessió del Cercolet està en prorroga forçosa des de fa anys. En aquest sentit, el regidor d'Ensenyament, Eduard Terrado, ha explicat que mentre no es concreta la proposta de municipalització, des del consistori es continuarà "dialogant amb l'empresa per tal d'assegurar una millor gestió del servei".
0
0
0
s2smodern