PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El PFI-PTT de Vilafranca participa al Saló de l’Ensenyament

La major part de les consultes ateses anaven orientades a conèixer les característiques d’aquests programes, les especialitats existents i els centres que les imparteixen

Redacció .- El curs d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca ha participat al Saló de l'Ensenyament, celebrat a Barcelona del 22 al 26 de març, en l'estand del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

La tutora del grup, Imma Llopart, va atendre al públic que s'hi adreçava per sol·licitar informació sobre els Programes de Formació Inicial (PFI). La major part de les consultes ateses anaven orientades a conèixer les característiques d'aquests programes, les especialitats existents i els centres que les imparteixen. Les persones interessades, majoritàriament docents, sol·licitaven també informació sobre la continuïtat d'aquest tipus de programes i la seva implementació al territori català, així com també sobre els nous programes adaptats a alumnat amb necessitats educatives especials, un dels quals es duu a terme a Vilafranca del Penedès. 

Els PFI s'adrecen a joves, d'entre 16 i 21 anys, que no han obtingut el Graduat en ESO i volen formar-se en una professió, iniciar-se en el món laboral mitjançant la formació en centres de treball i millorar les seves possibilitats de reincorporació al sistema educatiu reglat. Aquesta última opció és molt viable ja que els alumnes poden realitzar les proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà en condicions força avantatjoses. 

A Vilafranca, l'oferta pública de PFI s'ubica en dos espais, per una banda, a l'Institut Alt Penedès, on trobem el programa Pla de Transició al Treball (PTT), que ofereix tres especialitats -Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i Auxiliar en vivers i jardins- i el programa FIAP, amb l'especialitat d'Auxiliar de pintura. A les instal·lacions del Servei d'Ocupació i Formació–La Fassina trobem el Programa de Formació i Inserció de l'especialitat d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració. 

Les preinscripcions per al proper curs es duran a terme del 15 al 26 de maig.
El PFI-Pla de Transició al Treball de Vilafranca es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

0
0
0
s2smodern